FOTO: archiv autorky
Ze slovenské sýrové pokladnice: oštiepok, parenica, korbáčik
13. 3. 2019Po brynze přicházejí na řadu další slovenské sýrové lahůdky. Při jejich nákupu je však potřeba si ověřit, zda se jedná o skutečně originální produkty. Jenom tak si opravdu pochutnáme.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
15.3.2019 20:04
V obchodním centru na Chodově je dole v přízemí celý stánek se slovenskými sýry i uzeninami, ale nemám představu, jak dalece jsou kvalitní, když čtu tento článek.
Hana Rypáčková
14.3.2019 20:53
Vzpomínám na nabídky na salaších. Stánkový prodej mě odrazuje. Tolik se neprodá,a vyloží to zase jinde. Třeba na poutích..Často bývá velké teplo a to sýru nesvěčí.
Jana Slavíková
14.3.2019 15:54
Nejlepší recept na použití těchto sýrů: nakrájet na plátky a položit na chleba s máslem nebo přikusovat k dobrému vínu.
Věra Ježková
14.3.2019 06:39
Paráda. Jsem sýrová. Žinčicu neznám, po varování Ivanky bych pro začátek jen ochutnala.
Jana Šenbergerová
13.3.2019 18:57
Chutnají mi všechny, nejlépe bez dalších úprav. Když jsem studovala v Ostravě, do sytosti jsem si užila korbáčiků, které tam pravidelně prodávala růžolící Slovenka v kroji. Už nikdy později jsem nikde nejedla lepší. Brynza je nejlepší jen z ovčího mléka. Už se těším na tu jarní.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA