Pohodlné boty? Co třeba baleríny?
Ilustrační foto: pinterest.com

Pohodlné boty? Co třeba baleríny?

22. 2. 2019

Mají stejně hodně příznivkyň jako odpůrkyň. Pro někoho to jsou pohodlné boty pro každou příležitost, pro někoho jsou příliš nízké, mají tenké podrážky a tudíž se v nich nechodí dobře. Řeč je o botách zvaných baleríny. Faktem však je, že jde o nadčasový kousek, který se nosil v 50. letech minulého století stejně jako se nosí dnes.

Jednou z žen, která je proslavila, byla herečka Audrey Hebpurnová. Široká sukně a baleríny, to byl styl, který v 50. letech nosila ve slavném filmu Prázdniny v Římě a který podle ní kopírovaly ženy po celém světě. Některé starší dámy pamatují, že si kdysi doma barvily obyčejné spartakiádní cvičky, takzvané jarmilky a našívaly na ně mašličky, aby tak tehdy nedostatkové baleríny získaly. Název těchto bot pochází od balerín, které nosí tanečnice, ale liší se tím, že většinou nemají stužky, kterými se zavazují kolem kotníku. Jde vlastně o botky podobné obyčejným cvičkám. Vyrábějí se z nejrůznějších materiálů, od kožených, přes ty z napodobenin kůže, až po látkové či plastové. V posledních letech se opět staly módním trendem. To však není důvod proč by měly být v centru pozornosti zralých žen, které velmi často mají problém najít pohodlnou a zároveň elegantní botu, ať už z důvodů otékajících či silných nohou či jiných zdravotních problémů. Baleríny jsou pohodlné, dovedou jednoduchému outfitu dodat šmrnc a dají se nosit na jakoukoli příležitost.

Některým ženám vadí, že mnohé mají velmi tenké podrážky a jsou bez podpatku, takže se v nich při určitých zdravotních obtížích chodí nepohodlně. Nicméně nyní je už balerín tolik typů, že se dají vybrat i takové, které mají podrážky pevné a trošku zvýšené.

Podstatné je, že se vyrábějí ve spoustě vzorů a barev. Takové výrazné červené či žluté nebo třeba kytičkované baleríny k modrým džínům a bílé košili vytvoří outfit, který sluší dvacetiletým dívkám stejně jako sedmdesátiletým dámám.

Do obchodů se právě dostávají jarní kolekce, takže je ideální čas, věnovat nějakým takovým veselým botkám trochu pozornosti. Možná to může být řešení pro dámy, které s přibývajícími léty podléhají pocitu, že najít pohodlné a pěkné boty je téměř nemožné.

boty móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hanka Rezková
Osobně mám baleríny ráda a to mám nohu číslo 39. Osobně vyhledávám hlavně ty, které mají hodně ohebnou podrážku. Pro vlastní děti také volím obuv, která jim neničí nohu. Právě proto jsem začala kupovat boty tady https://www.littleshoes.cz/. Osobně pro sebe koupím boty za pár korun, ale na dětech opravdu neřeším.
Alena Várošová
V našem věku už žena preferuje pohodlnou obuv.Baleríny si mohou dovolit ženy s úzkou nohou a vyšší vyšší postavy.Sama sice dvoje taky mám,ale raději sáhnu po pohodlné obuvi.Baleríny s č.3 jsou šílené.Jinak na obrázku vše vypadá jinak,jak ve skutečnosti.
Elena Valeriánová
Já nosím baleríny ráda, samozřejmě ne do přírody a na dlouhé chození po městě. Změnila jsem na ně názor asi před třemi lety. Koupila jsem si je v Lidlu za směšných 129 Kč. A překvapily mě. Určitě bych si z nabízených dokázala vybrat. V létě se vyhýbám botaskám.
Alena Tollarová
Tak zrovna baleríny za pohodlné boty nepokládám a už vůbec ne za botky pro delší nošení.
Hana Rypáčková
Pamatuji se na své první belerínky v 18 letech, byly červené a s gumičkou kolem nožky. Vypadaly jako cvičky...Mám své poslední, zelenkavé s useklou špičkou ve sklepě, ale už je nenosím, jen někdy je vytáhnu na obejití domu se psem....Asi z nostalgie, že he rovnou nevyhodím...Pohodlné boty preferuji a nešetřím na nich... Vnučky je samozřejmě nosí a jak jim sluší....V tom je výhoda babiček, těší nás móda na potomcích...
Eva Mužíková
Balerínky ne, ale v létě zničím nejméně dvoje takové ty spartakiádní bílé ťapky s gumou přes nárt. Nové vezmu i do města, opotřebované dotahám při práci na zahradě. Také nemají podpatek, ale nevadí mi to.
Jana Slavíková
Baleríny jedině na krátkou vzdálenost, na celodenní chůzi nebo delší výlet ne. V létě hlavně pantofle, ale vždycky na malém klínku.
Věra Halátová
Baleríny a "pohodlné boty"? Pro ženy i60? Pokud v nich budu chodit doma po koberci, ano. Do města na městskou dlažbu jsou nevhodné, na sport jsou nevhodné, na turistiku také. Není to ani společenská obuv. Jedině snad na tancování rock-and-roll.
Dagmar Bartušková
Baleríny ani kdyby byly ze zlata! Doporučuje se optimální podpatek 3 - 4 cm, jinak si zničíte nohy. Ano, v Praze je třeba na dlažbu pořádné podrážky. A baleríny, ty sluší štíhlé linii s úzkou nohou. Jinak je to EE.
Jana Šenbergerová
Na balerínach se mi líbí, že v nich cítím, po čem chodím. Je to parádní akupresura. Nejsou určeny k celodennímu nošení, na dlouhé výlety už vůbec ne. Dají se nosit ke kalhotám i sukním. Vnímám je jako "osvěžení" mezi botami. Jinak dávám přednost také aspoň trochu zvýšenému podpatku. Z nabídky bych si vybrala a brzy to udělám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.