Pohodlné boty? Co třeba baleríny?
Ilustrační foto: pinterest.com

Pohodlné boty? Co třeba baleríny?

22. 2. 2019

Mají stejně hodně příznivkyň jako odpůrkyň. Pro někoho to jsou pohodlné boty pro každou příležitost, pro někoho jsou příliš nízké, mají tenké podrážky a tudíž se v nich nechodí dobře. Řeč je o botách zvaných baleríny. Faktem však je, že jde o nadčasový kousek, který se nosil v 50. letech minulého století stejně jako se nosí dnes.

Jednou z žen, která je proslavila, byla herečka Audrey Hebpurnová. Široká sukně a baleríny, to byl styl, který v 50. letech nosila ve slavném filmu Prázdniny v Římě a který podle ní kopírovaly ženy po celém světě. Některé starší dámy pamatují, že si kdysi doma barvily obyčejné spartakiádní cvičky, takzvané jarmilky a našívaly na ně mašličky, aby tak tehdy nedostatkové baleríny získaly. Název těchto bot pochází od balerín, které nosí tanečnice, ale liší se tím, že většinou nemají stužky, kterými se zavazují kolem kotníku. Jde vlastně o botky podobné obyčejným cvičkám. Vyrábějí se z nejrůznějších materiálů, od kožených, přes ty z napodobenin kůže, až po látkové či plastové. V posledních letech se opět staly módním trendem. To však není důvod proč by měly být v centru pozornosti zralých žen, které velmi často mají problém najít pohodlnou a zároveň elegantní botu, ať už z důvodů otékajících či silných nohou či jiných zdravotních problémů. Baleríny jsou pohodlné, dovedou jednoduchému outfitu dodat šmrnc a dají se nosit na jakoukoli příležitost.

Některým ženám vadí, že mnohé mají velmi tenké podrážky a jsou bez podpatku, takže se v nich při určitých zdravotních obtížích chodí nepohodlně. Nicméně nyní je už balerín tolik typů, že se dají vybrat i takové, které mají podrážky pevné a trošku zvýšené.

Podstatné je, že se vyrábějí ve spoustě vzorů a barev. Takové výrazné červené či žluté nebo třeba kytičkované baleríny k modrým džínům a bílé košili vytvoří outfit, který sluší dvacetiletým dívkám stejně jako sedmdesátiletým dámám.

Do obchodů se právě dostávají jarní kolekce, takže je ideální čas, věnovat nějakým takovým veselým botkám trochu pozornosti. Možná to může být řešení pro dámy, které s přibývajícími léty podléhají pocitu, že najít pohodlné a pěkné boty je téměř nemožné.

boty móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%