Ilustrační foto: pinterest.com
Lidé sázejí exotiku, škodí tím ptákům
15. 2. 2019
Parky nyní vypadají jinak než před desítkami let. Mizí z nich druhy rostlin, které pro ně dříve byly typické a přibývá těch exotických. Výsledkem je, že ptáci nemají přirozenou potravu a proto jich ubývá. Je to jedna z ukázek, jak hodně se nyní česká krajina mění. Přesněji, jak jí lidé škodí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Zavadilová
14.3.2019 10:34
Bohužel dokud nebude dostatečná osvěta, tak se nic nezmění. Většina lidí nemá vůbec potuchy, že mohou být tyto exotické dřeviny pro ptáky problémem.
Jana Šenbergerová
18.2.2019 19:42
Neškodí to jen ptactvu, ale také docela závažně i hmyzu, obzvláště pak včerám. Až zmizí i přirození opylovači, je s námi konec. Všimli jste si někdy, které stromy zamořují severní Čechy a vytlačují tak všechny ostatní rostliny?
Soňa Prachfeldová
17.2.2019 09:06
Je škoda převeliká že ubývá zdravy selský rozum, lidé uvažují povrchně a pochybuji že snobové dají na jakousi osvětu, jak se tímhle škodí našemu prostředí. Po nás potopa.
Danka Rotyková
16.2.2019 07:55
Lidé jsou nepoučitelní a někteří si myslí, že si dnes mohou všechno dovolit. Když jsem paní upozornila, že by měla mít ohled na divoké kachny, které u nás na okrasných rybníčcích hnízdí a nenechat svého psa, aby se k nim přibližoval, vynadala mi, že si může chodit kam chce. A sem chodí právě proto, že je to tu pěkné. Přece prý její pes žádnou kachnu nezakousnul. Měla jsem z téhle paní pokažený celý zbytek dne. S hloupostí se nedá bojovat.
Blanka Bílá
15.2.2019 17:34
Ptáci ubývají, nemají nejen vhodnou stravu, ale i možnost hnízdit na stromech.Podle mne, by na každé větší zahradě měl být nějaký ten vzrostlejší strom,keře, zanedbané místečko.Ale dnes je jen tráva střižená u země, kamení, kůra.V létě jsem slyšela jednu paní, jak tomu svému říkala, to máme pěknou zahradu..., no nevím, pro mne zahrada s jedním stromem a spoustou kamení není ani trochu hezká.
Karel Boháček
15.2.2019 14:09
No ale je tu u nás řada významných a krásných arboret a botanických zahrad. To je dilema co ? Každopádně by člověk měl být obezřetný a skromný, vážit co je prospěšné a co škodí, že pane Větvičko ?
Dana Puchalská
15.2.2019 11:54
Podobný článek jsem viděla na internetu. Ano vysazovat cizokrajné stromy u nás je fakt na pováženou.
Karel Boháček
15.2.2019 10:51
Lidé jsou nepoučitelní. Moji sousedé sází ve velkém čínské tůje a pak můj sad rodí čím dál méně, hlavně hrušky. Pyl z tůjí totiž zalepuje blizničky a vlastní pyl nemůže se uchytit. Pak jdou ke mně si pro ovoce a diví se, že mám čím dál menší úrodu. Kopnout někam..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA