Soňa Prachfeldová
9.1.2019 16:57
Byli jsme loni a Kuks je opravdu nádherný se vším všudy.
Blanka Bílá
9.1.2019 16:30
Ano, Kuks, hezky upravený, škoda jen , že už okolo schodů neteče voda.Změna je to veliká, poprvé jsem tam byla asi na konci 60l. jako dítě, to ještě Betlém vypadal slušně, v dnešních dnech je to tam ale víc a víc horší, něco udělala příroda, ničí lidé.Mně osobně vadí tzv. turisté na kolech, kteří ničí lesy a kolo by nejraději vlekli i na zámeckou prohlídku.
Eva Mužíková
8.1.2019 17:40
Nepoznala jsem, vlakem do Hradce Králové jezdím kolem, ale je vidět z jiné strany....
Oldřich Čepelka
7.1.2019 21:19
Vidím, že to bylo opravdu snadné, přesto blahopřeji hadačkám (a hadákovi), že věděli, že jde o Kuks. Na rozdíl od E. Hynkové si myslím, že sochy ctností i neřestí jsou výhradně ženy proto, že by stejně měly poslední slovo. Například i v definici toho, co je ještě ctnost a co už je neřest (pochopitelně mužů). :-)
Jaroslava Handlová
7.1.2019 19:54
Prozkoumala jsem tato místa při poslední návštěvě před dvěma roky. Impozantní sochy nejsou jen venku, ale nyní i uvnitř pod střechou. Prohlídka s průvodcem po celém pěkně opraveném areálu stojí za to. A také protější bývalá lázeňská část s roubenými chalupami. Na návštěvu toho místa si nechte celý den - nudit se nebudete, super turistika i v okolí.
Anna Novotná
7.1.2019 18:34
Ano, vím, o jaký areál se jedná. Je škoda, že jeho světská část, hraběcí lázně na protějším svahu, se nedochovala. Betlém M.B. Brauna nedaleko v lese je už také ve velmi špatném stavu. Návštěvu doporučuji, já sem si už svůj památkový dluh splnila.
Dana Puchalská
7.1.2019 16:45
Našla a vím. Ale ještě jsem tam nikdy nebyla,jsem ostuda roku.
Naděžda Špásová
7.1.2019 16:43
Našla jsem to, ale nikdy jsme tam nebyli, Znám to i z křížovek. Hlavně vím o těch sochách.
Eva Hynkova
7.1.2019 13:45
Ještě si dovolím jednu otázku pro všechny :
Víte, proč sochy Neřestí a Ctností znázorňují pouze ženy??
Protože jen ženy jsou neřestné a ctnostné oproti mužům, kteří jsou pouze neřestní????.
(nechci nikoho urazit, ale postavy žen byly pro M.B.Brauna jakýmsi symbolem)
Věra Ježková
7.1.2019 13:39
Mimořádně znám; byla jsem tam. Nápověda napovídá dobře. :-)
Načíst starší příspěvky