Bouchačky a mazlíčkové
ilustrační foto: pixabay.com

Bouchačky a mazlíčkové

2. 1. 2019

Zvířecí psychologové i pedadogové varují před negativním vlivem silvestrovského bouchání na mazlíčky. Takovej mazlíček, kerej leží 31.12. v 23.59h v postýlce svého páníčka (marně hledám vyvážené džendrové femininum), může utrpět újmu na psychickém zdraví, když v 00h kolem něj začnou bouchat silvestrovské šrapnely a lítat světlice. Může u něj dojít i k náhlému fyziologickému vyměšování, což má negativní vliv také na postýlku.

Odborníci proto doporučují mazlíčky vhodným způsobem připravit a chránit: zacpat jim uši, zastínit oči, použít zátky vhodných průměrů, navlíknout inkontinenční kalhotky, pustit zvukovou kulisu (na př. Fanfáry z Libuše, nebo Three Tenors, kteří přeřvou všechno) atp. Na trhu je prý dosti vhodných protibouchačkových pomůcek.

Vědecký průzkum nenadálých intensivních zvukových a zrakových vlivů na mazlíčky je ztížen jednorázovostí silvestrovské zábavy. Senátor Kuhbiera proto nastartoval diskuzi o prodloužení novoročního kraválu a navrhuje délku jeho trvání až do Tří králů, tedy na dobu 6 dnů. Nedá si prý vnutit názor Frau Merkel, která v EU tvrdě hájí německé omezení povolení bouchání na dva dny. Agentura Medial již dostala grant (z evropských fondů) na průzkum veřejného mínění v této záležitosti.
.
U nás na vesnici se zdržoval pár Kalousů ušatých (Asio otus). O předloňské silvestrovské bouchanici opustil zděšeně své stanoviště a již se nevrátil. A je po ptákách, tak říkajíc. Prosit Neujahr 2019! LH.

Můj příběh
Hodnocení:
(4 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Můj i Radkův pohled dnes, ale ne proto, že bych chtěla mít poslední slovo i s přihlédnutím k faktu, že někdo poslední slovo v každé diskuzi prostě mít musí. Možná si někdo řekne, že bych se měla za „nepřiměřené“ množství diskuzních příspěvků a to napříč portálem, omluvit. Neudělám to, nemám k tomu důvod. Diskuzní fórum je od toho, aby se diskutovalo, bez ohledu na počet diskuzních příspěvků. Ano, jsem „hodná“, ochotná pomoci vždy, když je třeba, „pracovitá“, hrdá na vše, co jsem v životě vykonala, vytvořila, obětavá“, udělat něco pro lidi. Nikdy jsem však nedělala cokoliv, pro získání jakýchkoliv ostruh. Přestože vím, co obnášelo, před i po, uspořádání srazu v Doksech, nabídla jsem se, uspořádat ten letošní, s nemalou pomocí Radka, v Českém ráji. Dnes už je to jedno, ale zajišťovali jsme ubytování s polopenzí a povedlo se domluvit víc než výhodné ceny, živou country hudbu včetně sponzora, kulturní zážitek s Lubomírem Müllerem a Hanou Švejnohovou, kterou jsme již nestihli oslovit, zábavnou soutěž pro večer, teď už mohu prozradit, spojenou s oslavu sedmdesátin Zuzky a Honzových padesátin, bowling, Radek připravoval mapy s trasami na možné výšlapy. Zkrátka, jak se lidově říká, měli jsme toho oba „plný brejle“ a do toho všeho přišla diskuze níže. Prostě není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem a prosíme, nesuďte nás za to, že jsme celou situaci neustáli. Míru zdar a kulturnosti projevu obzvláště.
Oldřich Čepelka
Paní Jitko (včera v 18:03), já JSEM formát, ale v černých brýlích to nevidíte. Kdo na i60 si umí dělat sám ze sebe takovou legraci jako já? Ani vy, i když to někdy vypadá, že se snažíte (abych potvrdil svou schopnost ironyje). Kolem mě se mají lidé dobře, neboť jsem hezký, zdravý, bohatý, schopný, zábavný, úspěšný a především velmi skromný! brzy budete taková taky, stačí se mnou komunikovat. Zde končím, zas tak velkou potřebu komunikace nemám, nashle.
Jitka Caklová
Jednička se ukazuje prostředníčkem a ani od jednoho z vás dvou by mě to nepřekvapilo. Tak do toho, není nad inteligenci a s humorem to jde snáz :-) :-) :-)
ivana kosťunová
Oldřichu, zkus, jestli tvůj prsteníček funguje alespoň natolik, aby mohl ukázat naší neúnavné diskutérce, že je jednička. Někdy se humor míjí účinkem.
Jitka Caklová
Je zvláštní, že prsteníček v tomto příspěvku 5.1.2019 20:11 Vám ještě fungoval a v příspěvku 6.1.2019 16:48, jak vidno, jeho funkci nahradila notná dávka ironie. Gratuluji!!!
Jitka Caklová
Oldřichu, přestože jsem si myslela, že jste větší formát, nezklamal jste mě, nestojím o Vaši ironickou omluvu a přeji Vám vše dobré.
Oldřich Čepelka
oldřich neusnul, BEÁTO H. (= Hoffmannová?), jenom připravuje všechny tyto vaše krásné texty souborně vydat knižně. bude to bezceler! už jsem někde psal, jitko,že mě levý prsteníček po malé nehodě odmítá dotisknout a podržet shift, takže z mé klávesnice padají pouze MALÁ PÍSMENKA. A protože šilhám, tak si toho nevšimnu. omlouvám se vám navždy. Váš oldřich čepelka (zvaný veliký). (který nikdy neplácá blbosti a vše bere doslova a oSUDOVĚ).
Ilona Erika Kolář
Jitko, má úplně poslední reakce: BEZ KOMENTÁŘE.
Dagmar Bartušková
Odjakživa mám ohňostroje ráda. Ani tady se tím netajím. Myslím, že těch 12 minut, doba, po kterou trval ten pražský novoroční, žádné zvíře neohrozila. Lidé se také musí z něčeho radovat, něco oslavovat, a ne jen makat. Zákazy už tady byly a myslím, že nás dost štvaly. Tedy - mě určitě.
Jitka Caklová
Ještě malé doplnění, ... myslí, říká, píše ve vzkazech, či meilech. Vždycky tomu tak nebylo a jsem za to díky Bohu ráda. A co si kdo z mých vyjádření vydedukuje, je rovněž jeho věc. Pokud to vidí jako problém, tím hůře pro něho.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.