Bouchačky a mazlíčkové
ilustrační foto: pixabay.com

Bouchačky a mazlíčkové

2. 1. 2019

Zvířecí psychologové i pedadogové varují před negativním vlivem silvestrovského bouchání na mazlíčky. Takovej mazlíček, kerej leží 31.12. v 23.59h v postýlce svého páníčka (marně hledám vyvážené džendrové femininum), může utrpět újmu na psychickém zdraví, když v 00h kolem něj začnou bouchat silvestrovské šrapnely a lítat světlice. Může u něj dojít i k náhlému fyziologickému vyměšování, což má negativní vliv také na postýlku.

Odborníci proto doporučují mazlíčky vhodným způsobem připravit a chránit: zacpat jim uši, zastínit oči, použít zátky vhodných průměrů, navlíknout inkontinenční kalhotky, pustit zvukovou kulisu (na př. Fanfáry z Libuše, nebo Three Tenors, kteří přeřvou všechno) atp. Na trhu je prý dosti vhodných protibouchačkových pomůcek.

Vědecký průzkum nenadálých intensivních zvukových a zrakových vlivů na mazlíčky je ztížen jednorázovostí silvestrovské zábavy. Senátor Kuhbiera proto nastartoval diskuzi o prodloužení novoročního kraválu a navrhuje délku jeho trvání až do Tří králů, tedy na dobu 6 dnů. Nedá si prý vnutit názor Frau Merkel, která v EU tvrdě hájí německé omezení povolení bouchání na dva dny. Agentura Medial již dostala grant (z evropských fondů) na průzkum veřejného mínění v této záležitosti.
.
U nás na vesnici se zdržoval pár Kalousů ušatých (Asio otus). O předloňské silvestrovské bouchanici opustil zděšeně své stanoviště a již se nevrátil. A je po ptákách, tak říkajíc. Prosit Neujahr 2019! LH.

Můj příběh
Hodnocení:
(4 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%