Tip na krásný podzimní výlet: Rešovské vodopády
Rešovské vodopády leží na říčce Huntavě. Foto: Petr Buček

Tip na krásný podzimní výlet: Rešovské vodopády

7. 10. 2018

Projděte se malebným kaňonem říčky Huntavy u Rýmařova. Jedná se o hluboké skalnaté údolí, kterým se žene řeka přes četné kaskády a vodopády. Ty jsou největší v Nízkém Jeseníku.

Během teplého podzimního víkendu si zde můžete připadat jako na promenádě. Jedná se totiž o docela krátkou túru, na kterou se vydávají i méně zdatní turisté. Jen pozor: návrat k autu je  okořeněn ostrým výstupem. Túra začíná ve vesnici Rešov, kde lze nechat auto na odstavném parkovišti. Odtud se pak jde k vodopádům po žluté turistické značce.

Celá túra údolím – až k turistické značce Nad vodopády – měří tam i zpět asi pět kilometrů. Ze silnice se nejdříve sestupuje k říčce Huntavě, podél které se pak dostanete až k malebným vodopádům. Značená trasa pokračuje po balvanech, lávkách, kamenných i dřevěných schodech mezi skalními stěnami, které se tyčí až 25 metrů vysoko.

Říčka tu hučí a vytváří četné kaskády, peřeje a ten nejvyšší vodopád má snad devět metrů. A všude kolem jsou smrkové lesy, kterým se zde přezdívá Moravský prales. K vodopádům je také možné sejít z Horního města. Dalším zajímavým tipem v okolí je křížová cesta v nedaleké vesnici Ruda. Ta je pozoruhodná čtrnácti zastaveními, reprezentovanými uměleckými plastikami obsahujícími reliéfy pašijových scén zakončené na vrcholu sousoším Malé Kalvárie. Jedná se o pískovcové sochy.

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Voda, skály, les... to je moje slabost. Super typ , ale daleko.
Jiřina Waloszková
K vodopádům jsem se vydala na jaře. Procházka je to vskutku krásná. Jelikož jsme na stránkách i60, lze předpokládat, že čtenáři jsou většinou staršího ročníku. Proto si dovoluji upozornit, že se nejedná o procházku po louce , kde je pár kamenů. Místy je nutno překonat dost velké převýšení, pohybovat se po strmější skále, a pokud jsou kameny vlhké, nebezpečně kloužou. Taky je možné procházku kdykoliv ukončit a vrátit se zpět. Samozřejmě vše dle fyzických schopností.
Alena Várošová
kDYÝ JSEM JEŠTĚ PRACOVALA V CESTOVNÍM RUCHU,POSÍLALA JSEM TAM NAŠE KLIENTY,ALE SAMA JSEM TAM NIKDY NEBYLA.CHTĚLA BYCH SE TAM JET NĚKDY PODÍVAT:
Jana Šenbergerová
Tak tam jsem ještě nebyla.
Věra Ježková
Vodopády miluju. Uklidňují mě.
Elena Valeriánová
Dobrý tip, byli jsme tam dvakrát a moc se nám tam líbilo.
Hana Rypáčková
Tam bych se chtěla podívat, dcera s dětmi tak byla a viděla jsem fotky...
Věra Halátová
Doporučuji. Krásný výlet. A v Rudě je navíc příjemná italská restaurace s italskými specialitami.
Marie Foltýnová
V Rýmařově jsem měla sestřenici.Kdysi dávno jsme ji navštívili a jeli jsme k Rešovským vodopádům.Bylo to tam moc hezké.Sestřenice zemřela a obě její děti jsou ve Śvédsku.Tak si s její dcerou voláme přes Skype.
Ivona Lachová
Rešovské vodopády, to znám. Letos jsem tam byla 5 x. Kouzelný kousek v naší zemičce. Kdo miluje divočinu a málem neporušenou přírodu, tak všem doporučuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...