Tip na krásný podzimní výlet: Rešovské vodopády
Rešovské vodopády leží na říčce Huntavě. Foto: Petr Buček

Tip na krásný podzimní výlet: Rešovské vodopády

7. 10. 2018

Projděte se malebným kaňonem říčky Huntavy u Rýmařova. Jedná se o hluboké skalnaté údolí, kterým se žene řeka přes četné kaskády a vodopády. Ty jsou největší v Nízkém Jeseníku.

Během teplého podzimního víkendu si zde můžete připadat jako na promenádě. Jedná se totiž o docela krátkou túru, na kterou se vydávají i méně zdatní turisté. Jen pozor: návrat k autu je  okořeněn ostrým výstupem. Túra začíná ve vesnici Rešov, kde lze nechat auto na odstavném parkovišti. Odtud se pak jde k vodopádům po žluté turistické značce.

Celá túra údolím – až k turistické značce Nad vodopády – měří tam i zpět asi pět kilometrů. Ze silnice se nejdříve sestupuje k říčce Huntavě, podél které se pak dostanete až k malebným vodopádům. Značená trasa pokračuje po balvanech, lávkách, kamenných i dřevěných schodech mezi skalními stěnami, které se tyčí až 25 metrů vysoko.

Říčka tu hučí a vytváří četné kaskády, peřeje a ten nejvyšší vodopád má snad devět metrů. A všude kolem jsou smrkové lesy, kterým se zde přezdívá Moravský prales. K vodopádům je také možné sejít z Horního města. Dalším zajímavým tipem v okolí je křížová cesta v nedaleké vesnici Ruda. Ta je pozoruhodná čtrnácti zastaveními, reprezentovanými uměleckými plastikami obsahujícími reliéfy pašijových scén zakončené na vrcholu sousoším Malé Kalvárie. Jedná se o pískovcové sochy.

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.