Když je zvíře člověk
Ilustrační foto: ingimage.com

Když je zvíře člověk

26. 9. 2018

Spí s lidmi v postelích. Sedí s nimi u stolů. Mají lidská jména. Lidé s nimi mluví, kladou jim otázky. Postavení psů, koček i dalších domácích zvířat se v poslední době výrazně změnilo. Lidé je považují za sobě rovné, hledají v nich lidské vlastnosti. Říká se tomu antropomorfizace.

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(4.6 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Příspěvek 28.9.2018 08:54 si dovolím rozvést, podle svého vnímání: "Rozmazlováním a podbízením nelze získat lásku člověka, ani zvířete. Rozmazlováním a podbízením se vychovává akorát nesnesitelný tyran, respektive sobec.
Olga Škopánová
Rozmazlováním a podbízením se nelze získat klásku ani člověka ani zvířete tím se vychová akorát nesnesitelný tyran.
Eva Mužíková
Ano paní Olgo, máte pravdu, je to naše věc. Ale proč používáte výraz - dělat otroka?? Vždyť ta podle Vás " otročina" se člověku mnohonásobně vrací. Vím o čem píši a nikdo mi nevyvrátí to, že zvíře se nedokáže přetvářet, jeho láska by mohla být nám lidem příkladná... Zdeni, týrání slepic v klecích by se mělo opravdu zakázat. I když je to kapka v moři, vajíčka z klecového chovu nekupuji... jen tudy vede cesta, nebudou mít odběr, zkrachují.... možná jsem naivní, ale tak to vidím já...
Dana Puchalská
Znám jedno rčení, které sem docela patří :Kdo nemá rád zvířata, ten nemůže chtít jejich lásku a to co mu dávají. Ta němá tvář je jako LAKMUSOVÝ PAPÍREK.
Marie Doušová
Milovat psa a nebo kočičku je tak snadné ,neboť jsou tak přítulní a bezelstní a pokud se k nim chováme hezky, tak nás budou milovat celý svůj život.
Olga Škopánová
Když někdo chce dělat otroka svému psovi je to jeho věc.
Zdenka Jírová
Líbí se mi tento článek, je v něm hodně pravdy. Mám domácí mazlíčky, moje dcera vystudovala a učí na vysoké škole etologii zvířat, nejen domácích mazlíčků, ale hlavně hospodářských zvířat. Současně se konečně začalo mluvit o chovu slepic. Kdo viděl, v jakých podmínkách, chuděry, žijí, musel se zhrozit. A nejsou to jen slepice, třeba o humánním způsobu porážky skotu nebo prasat.
Libor Farský
Výborně, vlastně jste mě předběhla. Toto téma příležitostně rozvinu vlastním článkem z trochu jiného pohledu. Myslím, že je nás, které zajímá, hodně, takže uvedu i odkazy na literaturu, které bych uvítal i zde od Vás.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody