Jeden den a tolik štěstí
Foto: archiv autorky

Jeden den a tolik štěstí

8. 9. 2018

Moji milí,

tak, jak jsem vás přes časem krátce informovala, rozhodla jsem se vyřešit svůj dlouhodobý problém - stesk po čtyřnohém kamarádovi, Bertíkovi. Přemýšlela jsem, kudy jsem chodila, nedokázala se rozhodnout. Opatřit si štěně - na to nemám vzhledem k mému věku odvahu. Opatřit si pejska z útulku, to je opravdu velice těžké rozhodnutí. Nikdy nevíte, čím musel na cestě do útulku projít... Ano, ráda bych vytvořila nějakému nešťastnému chlupáčkovi hezký domov, ale byl by to jen jeden z tisíce. Proto jsem se rozhodla jít jinou cestou - budu jezdit do útulku pomáhat a vytvářet takovou " třešničku na dortu ". STALO SE, UŽ V TOM LÍTÁM:))))) Po domluvě s majitelkou útulku v Krásném Lese jsem se dostavila v "plné polní", pracovním oblečením a obutím počínaje, otevřeným srdcem plným lásky konče.

Přiznám se, že když jsem hned po vystoupení z vlaku slyšela psí štěkot, draly se mi slzy do očí. Slzy lítosti nad jejich osudy, slzy štěstí nad tím, že jsem vykročila jistě správnou cestou. Zklidnila jsem se až v okamžiku, když jsem s plnými hrstmi piškotů obcházela jednotlivé kotečky, krmila ty vyčuhující tlamičky mezi mřížemi a hlavně všem slíbila, že se budu všemožně snažit, abych jim jejich pobyt udělala o něco příjemnějším.... Musím napsat, že všichni pejskové jsou ze strany personálu opravdu opečováváni, jak to jen nejlépe jde a co síly stačí. Pejskové jsou v dobré fyzické kondici, žijí v čistotě. ALE !!! Těch sil je opravdu málo, pobyt mimo kotec je omezen. Takže moje poslání se bude převážně týkat venčení, česání, mazlení a i rozmazlování. Mimo jiné budu nápomocná všude tam, kde to bude potřeba, ale to je zatím běh na delší trať. A já se na ten běh těším... Bertice

Dodatek: Mrňousek v mém náručí byl zabaven romské rodině pro týrání. Dnes se přihlásili a dostavili velmi sympatičtí zájemci. :)))

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Jsme na jedné lodi, milujeme zvířata, a ty opuštěné ještě o maličko více. Já má z útulku už třetí kočičku a o psím útulku toho vím dost, moje dcera 10 let vedla psí a později i kočičí útulek.Byla zaměstnaná prakticky 24 hodin denně. Kdybych popisovala všechny její akce, byl by to velmi dlouhý článek. O Vás a Vašem Bertíkovi jsem si vždy ráda četla. K dceři do útulku také chodili " vodiči" na venčení pejsků. ˇUtulek nakonec obecní úřad zrušil, zvířata musela rozvést po celé republice do různých útulků. Bylo to smutné. Prý měla obec s pozemkem jiné plány. Vám ale přeji hodně hezkých chvilek s pejsky při venčení.
Marie Seitlová
Evi, jsi prostě báječná a klobouk dolů před tvým rozhodnutím pomáhat pejskům. Jsi správná psí máma, štěstí prožíváš ty i pejsci. Krásně se to četlo i fotky jsou krásné. Ten co ho chováš, trochu připomíná Bertíka.
Marie Foltýnová
Dobře jsi se Evičko rozhodla.Pejsci mají tu nejlepší pečovatelku.A Ty děláš to,co Tě baví.Dlouho jsi pracovala mezi zvířátky a všechny jsi je milovala.Je vidět,že záříš štěstím .Moc Ti to štěstí přeji.
Věra Ježková
Evi, krásné, dojemné. Prožívám to s tebou. :-)
Eva Mužíková
Hezky se vaše slova chvály čtou, ale upřímně musím napsat, že více radosti z tohoto konání mám já, nežli pejsci. Proč?? I za tak krátkou dobu jsem poznala, že ti, kteří jsou v útulku delší dobu, jej berou za svůj domov. Mají svůj kotec, pelíšek s dekou, misku vrchovatě naplněnou kvalitním krmením, vlídná slova od ošetřovatelů. Důkazem jejich spokojenosti je i to, že se po krátkém prolítání v klidu bez donucení do kotce vrací. Dnes jsem toho byla svědkem několikrát. Horší s těmi novými, ale někteří odejdou do nových rodin brzo, dostatní si zase zvyknou. Takže, chci tím říci, že je sice ode mne hezké, že je pomazlím, projdu se s nimi, ale oni si ze mne , alespoň ze začátku t.zv.: " nesednou na zadek ". Budiž to i pro vás jakési dobré zjištění, že v útulku v Krásném Lese, je pejskům, díky skvělé péči převážně dobře...
Dana Puchalská
Je to krása,takhle se věnovat těm psům co nikoho nemají. Držím palce Evi.
Elena Valeriánová
A Bertík z psího nebe se usmívá a říká "ta moje bábinka, to je správná ženská, haf!!!"
Hana Rypáčková
Nebude ti po mrňouskovi smutno, podobal se Bertíkovi... Jsi správná psí máma, Evo...
Eva Mužíková
Právě jsem se vrátila od pejsků, tomu který je na fotce za mřížemi - Dino, jsem splnila svůj slib jako prvnímu. Obešli jsme všechny stromy, přečetli " zpravodajství " a spokojeně do kotečku. / ale tahá na vodítku jako koník /... dalších pět se vylítalo alespoň na zahradě.... Děkuji za milá slova:)))
Jana Šenbergerová
Evi, moc ti tu radost přeji, stejně jako tvým svěřencům, kterým zpříjemníš psí život. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.