LEOŠ JEDE… první noc na trati
Trasa, kterou ujel během noci Leoš Hrádek

LEOŠ JEDE… první noc na trati

30. 7. 2018

V noci z neděle na pondělí vyjel Leoš Hrádek spolu s téměř třemi stovkami jezdců na cestu napříč Evropou. Jedou do Meteory v Řecku (foto bylo v sobotu), více než 4000 km. Nejsou tu žádné etapy, každý jede, kdy a jak umí a chce. V cíli očekáváme první závodníky možná 12. den.

Leoš pojede rozumně, nechce bojovat o vítězství. Chce touto cestou upozornit na to, že v Česku žije množství seniorů, kteří se nemohou dobře pohybovat a kteří by mohli uvítat to, co se úspěšně děje v asi třiceti zemích celého světa: Dobrovolníci tam vozí dvojice seniorů na speciálně upravených elektrokolech, které mají vpředu na dvou kolech sedadla, proto se jim říká elektrotříkola. Ta se v Česku nevyrábějí, ale s Leošem víme, kde je koupit a už se také několik měst rozhodlo tříkola zakoupit. Na to však nemůžeme s Leošem a Honzou Raškou spoléhat a tak Leoš vyrazil na tento závod s cílem shromáždit od nás všech potřebné peníze pomocí mnoha menších příspěvků.

Proto také založil transparentní účet u FioBanky, který má číslo 2101471919, kód banky je 2010. stačí kliknout na https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2101471919 a uvidíte, zda peníze přibývají. Zatím je to v začátcích, buďte mezi prvními (ten úplně první jsem byl já s částkou 777 Kč, to pro štěstí – ale stačí i stovka…).

Jede se startovním číslem 83, na sociálních sítích a v průběhu závodu jej pod ním můžete vyhledat. Nejlepší je sledovat cestu všech závodníků na https://www.transcontinental.cc/map - viz mapka. Na dalším „podivném“ odkaze - dám ho raději na nový řádek:

https://trackleaders.com/transconrace18i.php?name=Leo___Hr__dek uvidíte, kde se Leoš právě nachází. Zmenšováním mapy pak poznáte, na kterém místě v Německu či jinde v Evropě je. Dnes ráno měl za sebou prvních 150 km a směřuje do Lucemburska.

Trasu jsem vám popsal v minulých dvou dnech. Start je na slavné „cyklistické zdi“ v belgickém městečku Geraardsbergen (fotku máte u včerejšího článku). První kontrolní bod, kterým musí všichni projet, leží 631 km od startu v rakouských Alpách Asi málokdo se tam však dostane s touto vzdáleností, každý si totiž trasu musí najít sám.

I kdybyste chtěli Leoše povzbudit, až pojede Českou republikou od jihu směrem do Krkonoš, nezkoušejte to. Nevíme, kdy a kudy vlastně pojede a i kdyby jste ho zahlédli, pojede asi pořád dál. Prostě na něj jenom myslete J a pak mu napište na jeho facebook své povzbuzení. Asi takové, jaké píšete přímo sem do komentářů.

Od Leoše občas přijdou fotky – ale chápejte, jede sám, takže všechno budou selfíčka nebo obrázky okolní krajiny. Když ho o víkendu zastihnu v Krkonoších, tak snad budeme mít fotku, jak jede J 

Po cestě má fotit hlavně Kamila, to je asi Britka, jezdí po přibližné trase a číhá na projíždějící závodníky. Díky GPS, Google Maps a dalším vymoženostem totiž může odhadnout, kdo kdy kde bude. Třeba nám vyfotí Leoše. S ním jsme se shodli, že pojede tak, aby bezpečně dojel, čili raději ušetřit síly, než zbytečně riskovat. Užít si ten úžasný pocit, že tělo funguje tak, jak chce hlava a že navíc dělá prospěšnou věc pro mnoho budoucích klientů našich elektrotříkol. Nikdo mu za závod neplatí. Potřebujeme vaše korunky, aby z nich byl nakonec dostatečně velký balík peněz pro nákup tříkola. Budeme vás včas informovat, když se to podaří a kam se kolo umístí. Ovlivnit to můžete i vy už teď, když budete posílat na transparentní účet své příspěvky. A nezapomeňte občas napsat Leošovi na facebook své povzbuzení. Adresa je https://www.facebook.com/Cykloterapie/. Maximálně 150 znaků včetně mezer, prosím.

 

Závěr článku spojím s jednou zajímavostí: Jak jsem už napsal do komentářů k jednomu článku, já obdivuju naši starostku. Ač nemladá, jela v pátek a v sobotu – spolu s dalšími - z východočeského Broumova až do Nových Hradů v jižních Čechách, 336 km. Pozor, ne autem, nýbrž na koloběžce! Jen tak pro radost. Prostě lidi dělají někdy bláznivé věci, viďte? Tak jednou blázněme všichni a dejme dohromady peníze pro seniory, kteří mají méně štěstí než my a už nemohou pořádně chodit, natož jezdit na kole. Připojuju fotku této aktivity (známé pod zkratkou CWA) až z Nového Zélandu.

Leoš jede
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Myslím, že nás mnoho mu bude stále fandit a taková mohutná společná energie hodně pomůže.
František Matoušek
Obdivuji Leoše. Je to borec.
Dana Puchalská
Držím palce.
Ilona Erika Kolář
Leoš je borec!!!
Jana Šenbergerová
Je. :-)
Oldřich Čepelka
Leoš posílá vzkaz na https://www.facebook.com/leoshradek/posts/1516712415100177 - stačí kliknout a uvidíte ho a uslyšíte. No není to sympaťák?
Jana Šenbergerová
Sleduji. Zaujal mě seznam účastníků, který je abecedně řazený podle křestních jmen.
Jana Šenbergerová
Oldřichu, mě zrovna dnes vytočilo něco jiného, proto vaši reakci nejen chápu, ale kromě první věty také schvaluji.
Oldřich Čepelka
V chatu na téma sport pan Oldřich Herzig v 11:59 něco napsal (přečtěte si) a já mu prostě musel odpovědět. Už mě nikdo takhle nerozčilil a na i60 vůbec ne. Odpovídám mu: Vy ubožáku Herzigu, okamžitě si přijeďte pro pár facek. Vůbec nevíte, co mluvíte. Zhasněte! (Zatím myslím jen počítač.) - Pro ostatní: Leoš má plíživou a zákeřnou, neléčitelnou nemoc. Přesto chce pomoci, jede zdarma, nemá z toho nic. Já z toho taky nemám nic, ani kačku. Nepotřebujeme se zviditelňovat. Chci s Leošem pomáhat jiným lidem. - A vy jste která že "skupina lidí", jak jste připomněl? Podle mne jste, pane Herzigu, nenávistný a zcela neinformovaný člověk. To každý může vidět. V jakém kšeftu že jede Leoš? Na čem že se přiživujeme? Kdo že to má v povinnostech? Kdo - snad z vašich daní - je placen za to, aby vozil důchodce na vycházky a dal jim vědomí, že na nich někomu záleží, že je chtějí potěšit atd.? - Styďte se.
Oldřich Čepelka
Jen mimochodem: První na trati už překonává pohoří Vogézy a to chytře v nejužším místě směrem na Štrasburk. Tam zřejmě přejede přes Rýn a hurá do Alp. Leoš je zhruba na konci první třetiny „pelotonu“, ale jak jsme řekli, nechce závodit o prvenství…

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...