LEOŠ JEDE… první noc na trati
Trasa, kterou ujel během noci Leoš Hrádek

LEOŠ JEDE… první noc na trati

30. 7. 2018

V noci z neděle na pondělí vyjel Leoš Hrádek spolu s téměř třemi stovkami jezdců na cestu napříč Evropou. Jedou do Meteory v Řecku (foto bylo v sobotu), více než 4000 km. Nejsou tu žádné etapy, každý jede, kdy a jak umí a chce. V cíli očekáváme první závodníky možná 12. den.

Leoš pojede rozumně, nechce bojovat o vítězství. Chce touto cestou upozornit na to, že v Česku žije množství seniorů, kteří se nemohou dobře pohybovat a kteří by mohli uvítat to, co se úspěšně děje v asi třiceti zemích celého světa: Dobrovolníci tam vozí dvojice seniorů na speciálně upravených elektrokolech, které mají vpředu na dvou kolech sedadla, proto se jim říká elektrotříkola. Ta se v Česku nevyrábějí, ale s Leošem víme, kde je koupit a už se také několik měst rozhodlo tříkola zakoupit. Na to však nemůžeme s Leošem a Honzou Raškou spoléhat a tak Leoš vyrazil na tento závod s cílem shromáždit od nás všech potřebné peníze pomocí mnoha menších příspěvků.

Proto také založil transparentní účet u FioBanky, který má číslo 2101471919, kód banky je 2010. stačí kliknout na https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2101471919 a uvidíte, zda peníze přibývají. Zatím je to v začátcích, buďte mezi prvními (ten úplně první jsem byl já s částkou 777 Kč, to pro štěstí – ale stačí i stovka…).

Jede se startovním číslem 83, na sociálních sítích a v průběhu závodu jej pod ním můžete vyhledat. Nejlepší je sledovat cestu všech závodníků na https://www.transcontinental.cc/map - viz mapka. Na dalším „podivném“ odkaze - dám ho raději na nový řádek:

https://trackleaders.com/transconrace18i.php?name=Leo___Hr__dek uvidíte, kde se Leoš právě nachází. Zmenšováním mapy pak poznáte, na kterém místě v Německu či jinde v Evropě je. Dnes ráno měl za sebou prvních 150 km a směřuje do Lucemburska.

Trasu jsem vám popsal v minulých dvou dnech. Start je na slavné „cyklistické zdi“ v belgickém městečku Geraardsbergen (fotku máte u včerejšího článku). První kontrolní bod, kterým musí všichni projet, leží 631 km od startu v rakouských Alpách Asi málokdo se tam však dostane s touto vzdáleností, každý si totiž trasu musí najít sám.

I kdybyste chtěli Leoše povzbudit, až pojede Českou republikou od jihu směrem do Krkonoš, nezkoušejte to. Nevíme, kdy a kudy vlastně pojede a i kdyby jste ho zahlédli, pojede asi pořád dál. Prostě na něj jenom myslete J a pak mu napište na jeho facebook své povzbuzení. Asi takové, jaké píšete přímo sem do komentářů.

Od Leoše občas přijdou fotky – ale chápejte, jede sám, takže všechno budou selfíčka nebo obrázky okolní krajiny. Když ho o víkendu zastihnu v Krkonoších, tak snad budeme mít fotku, jak jede J 

Po cestě má fotit hlavně Kamila, to je asi Britka, jezdí po přibližné trase a číhá na projíždějící závodníky. Díky GPS, Google Maps a dalším vymoženostem totiž může odhadnout, kdo kdy kde bude. Třeba nám vyfotí Leoše. S ním jsme se shodli, že pojede tak, aby bezpečně dojel, čili raději ušetřit síly, než zbytečně riskovat. Užít si ten úžasný pocit, že tělo funguje tak, jak chce hlava a že navíc dělá prospěšnou věc pro mnoho budoucích klientů našich elektrotříkol. Nikdo mu za závod neplatí. Potřebujeme vaše korunky, aby z nich byl nakonec dostatečně velký balík peněz pro nákup tříkola. Budeme vás včas informovat, když se to podaří a kam se kolo umístí. Ovlivnit to můžete i vy už teď, když budete posílat na transparentní účet své příspěvky. A nezapomeňte občas napsat Leošovi na facebook své povzbuzení. Adresa je https://www.facebook.com/Cykloterapie/. Maximálně 150 znaků včetně mezer, prosím.

 

Závěr článku spojím s jednou zajímavostí: Jak jsem už napsal do komentářů k jednomu článku, já obdivuju naši starostku. Ač nemladá, jela v pátek a v sobotu – spolu s dalšími - z východočeského Broumova až do Nových Hradů v jižních Čechách, 336 km. Pozor, ne autem, nýbrž na koloběžce! Jen tak pro radost. Prostě lidi dělají někdy bláznivé věci, viďte? Tak jednou blázněme všichni a dejme dohromady peníze pro seniory, kteří mají méně štěstí než my a už nemohou pořádně chodit, natož jezdit na kole. Připojuju fotku této aktivity (známé pod zkratkou CWA) až z Nového Zélandu.

Leoš jede
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.