Veselé vdovy
Ilustrační foto: ingimage.com

Veselé vdovy

24. 6. 2018

Před pár lety jsme trávili s manželem týden dovolené v Egyptě. Rudé moře v barvě Karibiku, teploty kolem šestadvaceti a služby na překvapivé úrovni. Nečekaná prázdninová pohoda.

Hned první den nás zaujme německy švitořící čtveřice u vedlejšího stolu. Dámy v pokročilém věku, elegantní, upravené, na hlavách slušivé kloboučky, na krku perličky. Do tváří vepsaná léta, ale úsměvy nešetří. Při chůzi se dvě z nich opírají o hůlku, další dvě o mladého Egypťana, který je pomaloučku doprovází na pláž. Každý den.

Jsou tak rozkošné, že to třetí den nevydržím, přisednu k nim, a jak už je mým moderátorským zvykem, po úvodních komplimentech je začnu nenápadně zpovídat…Přiletěly z Düsseldorfu. Nejmladší z nich je pětaosmdesát, nejstarší o dva roky víc. Od mládí je pojí nejen hluboké přátelství, ale i příbuzenské vztahy. Dvě dámy jsou švagrové, druhé dvě dokonce sestry. Všechny vychovaly děti a pochovaly manžely. Jejich vnoučata jsou plus mínus třicátníci. Díky nim vědí, co je to facebook a jak funguje internet. Svůj první počítač si pořídily k osmdesátinám.

Čtyři veselé vdovy, které svůj život zasvětily rodině a prosperující firmě. Přežily své manžely, a tak jim nezbývá nic jiného, než aby si společné úspory užívaly samy. Se svými potomky tráví hodně času, ale bydlí každá ve svém. Mají rády svůj klid a soukromí. A pravidelně dvakrát do roka vyrážejí společně k moři. Egypt je jejich oblíbenou destinací. Elánu a humoru mají na rozdávání a na každé cestě plánují tu příští. Svorně přiznávají, že kufry balí dva týdny předem, protože největší starost jim dělá, co si vzít s sebou. Převlékání je totiž zjevně baví… S obdivuhodným šarmem kráčejí vstříc devadesátce a vůbec si nepřipouštějí myšlenku, že by právě tahle dovolená měla být jejich poslední.

Tak myslím, že se máme na co těšit, milé dámy.

Jen doufám, že nám to politické klima a valorizace důchodů dovolí…


Hezké vztahy za všech okolností vám přeje

 

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Mám zde několik přátel, kteří jsou ve věku okolo 86ti let. Jejich aktivní život a téměř vždy dobrá nálada jsou pro mne vždy, když přemýšlím o svém věku, velkým povzbuzením...
Dana Puchalská
Jejda, vdova ještě být nechci a do toho věku, mám ještě hodně daleko.
Alena Tollarová
Skoro mě to nutí, napsat, že se tedy těším. Ale netěším, nechci totiž být vdovou ...
Danka Rotyková
Jsem sice jen česká vdova, ale ráda si podobně užívám společnost svých známých také. Jen to není zrovna v Egyptě, ale na tom tak nezáleží. Proto bych tu milou společnost a zábavu penězi nepodmiňovala.
Libor Farský
Kdysi jsem v Rakousku narazil na celý autobus plný veselých amerických vdov.
Dagmar Bartušková
Jo, vdovy jsou vychechtané, vždyť mají chechtáky!
Zuzana Pivcová
Myslím, že se tu objeví námitky, že ta veselost pramenila z dobré finanční situace. Já osobně mám také zkušenost se zahraničními turisty v seniorském věku. Kdysi na Kosu jsem si koupila dva výlety s tamní CK a německá a britská společnost s převahou seniorského věku dodala celému dni opravdu veselou atmosféru. Ráda na to vzpomínám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...