Rok v Zámecké zahradě - epizoda zářijová
Foto: autorka

Rok v Zámecké zahradě - epizoda zářijová

27. 1. 2018

Úvodní obrázek nepotěší milovníky kvalitních fotografií, protože je překopírovaný z informační tabule v Zámeckém parku, ale pro představení hlavní scény jej považuji za přijatelný.

Zářijové dopoledne bylo nezvykle chladné. Teplota se pohybovala kolem tří stupňů nad nulou. Chodci byli zachumláni v teplých svetrech nebo parkách, dokonce několik pejsků bylo navlečeno do oblečků vhodných do teplot hluboko pod nulou. Nuda do chvíle, než kolem nás projelo dvojkolo s mladou dvojicí oblečenou v letním outfitu. Dívka seděla na přední sedačce v krátké skládané kostkované sukni a lehké mikině. Chlapec měl kraťasy a tričko s krátkým rukávem. Oba nové bílé tenisky. Recesisté nebo retro vzpomínka na zlaté časy lázeňského města? Když nás míjeli podruhé, všimla jsem si skromné výzdoby kola a nepopsatelně šťastného výrazu obou jezdců. Po chvíli jsem zahlédla rozcestník s nápisem svatba. Přemohla mě zvědavost a změnila směr procházky k velké nelibosti mé psí holky, která ze všeho nejvíce nesnáší změny v zaběhnuté trase.

V Labutím domku začínal zcela neformální svatební obřad. Svatební hosté se chvěli zimou, v rukou drželi  sklenice se šampaňským vychlazeným na optimální teplotu venkovním chladem, jen novomanželé rozehřátí jízdou šířili hřejivé teplo lásky a touhy daleko kolem sebe. Zajímalo by mě, zda měli i netradiční symbol právě uzavřeného svazku.

Krátký obřad jsem sledovala z povzdání a v duchu přála doživotně trvající harmonický vztah plný lásky, tolerance a štěstí.

Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Janinko, je vidět, že Tě čubinka provází na každém kroku, viz i epizoda říjnová. Tak to má být. V posledním období se můžeme setkat s různými recesemi týkajícími se místa svatebního obřadu- ale že by nevěsta a ženich jeli na kole, to jsem ještě neslyšela.. Moc milé.
Zuzana Pivcová
Zvířátka nemají ráda nenadálé změny, ale na druhou stranu na něco nevšedního, mystického, potřebného reagují nečekaně dobře. Kdo ví, možná, že tahle neformální svatba byla základem trvalého svazku, zatímco některé megalomanské obřady pevnost budoucího manželství nezaručují.
Jana Kollinová
Pane Libore, i touha stojí za povšimnutí. Děkuji za hezký komentář.
Lidmila Nejedlá
To je hezké a ty jsi , Jano, šikovná a pohotová dokumentaristka.
Libor Farský
O hřejivé lásce se krásně čte.
ivana kosťunová
Krásný popis zvláštního okamžiku.
Eliška Murasová
Kouzelný příběh, čtu si u kávy a usmívám se.....
Jana Kollinová
Paní Věro. Finále bylo spontánní. Když si otevřete fotku Svatební rozcestník, tak je v pozadí za stromem moje čtyřnohá společnice. Všimněte si, že respektuje uzavřenou společnost, na nikoho neštěká, jen vnímá kouzlo chvíle. Má to v sobě. Děkuji za komentář.
Věra Ježková
Hezký příběh. A vaše psí holčička vám jistě odpustila.
Naděžda Špásová
Hezké povídání na sobotní dopoledne. Díky :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...