Rok v Zámecké zahradě - epizoda zářijová
Foto: autorka

Rok v Zámecké zahradě - epizoda zářijová

27. 1. 2018

Úvodní obrázek nepotěší milovníky kvalitních fotografií, protože je překopírovaný z informační tabule v Zámeckém parku, ale pro představení hlavní scény jej považuji za přijatelný.

Zářijové dopoledne bylo nezvykle chladné. Teplota se pohybovala kolem tří stupňů nad nulou. Chodci byli zachumláni v teplých svetrech nebo parkách, dokonce několik pejsků bylo navlečeno do oblečků vhodných do teplot hluboko pod nulou. Nuda do chvíle, než kolem nás projelo dvojkolo s mladou dvojicí oblečenou v letním outfitu. Dívka seděla na přední sedačce v krátké skládané kostkované sukni a lehké mikině. Chlapec měl kraťasy a tričko s krátkým rukávem. Oba nové bílé tenisky. Recesisté nebo retro vzpomínka na zlaté časy lázeňského města? Když nás míjeli podruhé, všimla jsem si skromné výzdoby kola a nepopsatelně šťastného výrazu obou jezdců. Po chvíli jsem zahlédla rozcestník s nápisem svatba. Přemohla mě zvědavost a změnila směr procházky k velké nelibosti mé psí holky, která ze všeho nejvíce nesnáší změny v zaběhnuté trase.

V Labutím domku začínal zcela neformální svatební obřad. Svatební hosté se chvěli zimou, v rukou drželi  sklenice se šampaňským vychlazeným na optimální teplotu venkovním chladem, jen novomanželé rozehřátí jízdou šířili hřejivé teplo lásky a touhy daleko kolem sebe. Zajímalo by mě, zda měli i netradiční symbol právě uzavřeného svazku.

Krátký obřad jsem sledovala z povzdání a v duchu přála doživotně trvající harmonický vztah plný lásky, tolerance a štěstí.

Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.