Volební perličky
ilustrační foto: pixabay.com

Volební perličky

17. 1. 2018

Volby jsou nesporně událostí natolik závažnou, že se tak nějak očekává i vážnost v přístupu k nim především ze strany voličů. Voliči se snaží, leč občas i dobrá snaha bývá marná a dochází ke kuriozním situacím, které vytrhnou členy volebních komisí z jejich záslužné, přesto chvílemi nudné práce. Co si budeme povídat, být hodiny usazen na tvrdé židli není dvakrát příjemné. Včerejší trapný výstup ukrajinské aktivistky nepobavil, právě naopak, je odsouzení hodný. Doufám, že bude vypovězena a vstup do ČR jí bude jednou provždy zakázán. V této souvislosti se mi vybavilo pár veselejších příhod z volebních místností.

Příhoda první:

Minutu před uzavřením volební místnosti přibíhá udýchaná mladá žena, třímající v ruce šedomodrou obálku s volebními lístky. Absolvuje vstupní proceduru, za zástěnou přemístí vybraný volební lístek do nové obálky a přešťastná, že volby na poslední chvíli stihla, vloží do urny - šedomodrou obálku se zbylými lístky. Holt - nepovedlo se. Volička je zdrcená, volební komise zírá.

Příhoda druhá:

Vzácně se stává, že se k volbám dostaví příslušníci romské národnosti. Proto příchod starší paní členy volební komise velmi potěšil. Volička zašla za zástěnu a dlouho za ní setrvávala, bylo slyšet jen šustot volebních lístků. Ne a ne najít ten správný. Nakonec celá nešťastná vyšla zpoza zástěny a požádala volební komisi, zda by jí pomohla najít volební lístek KSČM, což tato pochopitelně nemohla. Prozradila pouze číslo strany a doufala, že paní správný lístek najde. Našla, odvolila, ale k dalším volbám již nepřišla.

Příhoda třetí, nejčerstvější:

Paní mladšího důchodového věku se místo za zástěnou usídlila rovnou u stolku s urnou. Kabelku položila na urnu, vyndala lístky z obálky a jala se vybírat ten jediný správný. To všechno stihla, než se šokovaná komise zmohla na protest. Ostuda to sice byla, ale příhoda spíš pobavila.

Nu což. Trapasy se mohou stát každému, to mi věřte, jsem na ně odborník!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Letos jsem zašla s připraveným lístkem za plentu a ztuhla jsem. Na pultíku ležela propiska. V tu chvíli jsem zalitovala, že jsem si nepřečetla návod, a tak jsem se pro jistotu vrátila ke komisi, jestli mi něco neuniklo. Prý ji tam položili jen tak, kdyby ji někdo potřeboval. Docela by mě zajímalo, kolik lidí tím zmátli. Možná je počítali a bavili se tím. :-)
Věra Ježková
Bezva, díky.
ivana kosťunová
Pohled z druhé strany je taky zajímavý
Lidmila Nejedlá
Jindro, volby z jiného pohledu jsou prima. U nás se skoro všichni známe, tak bývá veselo.
Alena Vávrová
Ahoj Jindřiško, ráda Tě vidím. No, můj hubatý syn, když viděl tu nudu ve volební místnosti, tak jim tam udělal menší estrádu (z poloviny sousedky z ulice). Ještě že jsem volila jindy ;-), tak to pak už ani nekomentovaly. Beztak byly za tu zábavnou vložku rády.
Zuzana Pivcová
U nás na sídlišti se volí ve škole a v té po volebních obvodech. V každé místnosti je to pak řazeno po písmenech. Když vejdu, je až na výjimky celá místnost prázdná (chodím tak kolem 19 hod,) a volební komise se viditelně nudí. Jen zvednou oči, ke komu půjdu. Ta členka mi dá obálku a tím je přestanu zajímat, já vím, že to není nutné, ale aby třeba řekli Děkujeme, na shledanou, to ani náhodou. Jsem prostě jen jeden odškrtnutý kus.
Elena Valeriánová
Když jsem letos vešla do volební místnosti zcela prázdné až na nudící se členy komise, litovala jsem, že jsem jim k té kávě neupekla koláč. Ještěže mám druhou šanci ve druhém kole.
Libor Farský
Takže když si zapomenu doma brýle přijde KSČM o můj hlas? Sorry, soudruzi. :-(
Naděžda Špásová
Už zase jsem se netrefila. Chtěla jsem dát 5 *****. Sorry
Naděžda Špásová
Je fakt, že to sezení volebním komisím vůbec nezávidím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.