Volební perličky
ilustrační foto: pixabay.com

Volební perličky

17. 1. 2018

Volby jsou nesporně událostí natolik závažnou, že se tak nějak očekává i vážnost v přístupu k nim především ze strany voličů. Voliči se snaží, leč občas i dobrá snaha bývá marná a dochází ke kuriozním situacím, které vytrhnou členy volebních komisí z jejich záslužné, přesto chvílemi nudné práce. Co si budeme povídat, být hodiny usazen na tvrdé židli není dvakrát příjemné. Včerejší trapný výstup ukrajinské aktivistky nepobavil, právě naopak, je odsouzení hodný. Doufám, že bude vypovězena a vstup do ČR jí bude jednou provždy zakázán. V této souvislosti se mi vybavilo pár veselejších příhod z volebních místností.

Příhoda první:

Minutu před uzavřením volební místnosti přibíhá udýchaná mladá žena, třímající v ruce šedomodrou obálku s volebními lístky. Absolvuje vstupní proceduru, za zástěnou přemístí vybraný volební lístek do nové obálky a přešťastná, že volby na poslední chvíli stihla, vloží do urny - šedomodrou obálku se zbylými lístky. Holt - nepovedlo se. Volička je zdrcená, volební komise zírá.

Příhoda druhá:

Vzácně se stává, že se k volbám dostaví příslušníci romské národnosti. Proto příchod starší paní členy volební komise velmi potěšil. Volička zašla za zástěnu a dlouho za ní setrvávala, bylo slyšet jen šustot volebních lístků. Ne a ne najít ten správný. Nakonec celá nešťastná vyšla zpoza zástěny a požádala volební komisi, zda by jí pomohla najít volební lístek KSČM, což tato pochopitelně nemohla. Prozradila pouze číslo strany a doufala, že paní správný lístek najde. Našla, odvolila, ale k dalším volbám již nepřišla.

Příhoda třetí, nejčerstvější:

Paní mladšího důchodového věku se místo za zástěnou usídlila rovnou u stolku s urnou. Kabelku položila na urnu, vyndala lístky z obálky a jala se vybírat ten jediný správný. To všechno stihla, než se šokovaná komise zmohla na protest. Ostuda to sice byla, ale příhoda spíš pobavila.

Nu což. Trapasy se mohou stát každému, to mi věřte, jsem na ně odborník!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%