Ženská touha po dokonalém vzhledu
Ilustrační foto: pixabay.com

Ženská touha po dokonalém vzhledu

28. 11. 2017

Den co den jsou ženy konfrontovány se svým obrazem v zrcadle a většina usiluje o tělesnou a módní dokonalost. Nejen, aby se líbily opačnému pohlaví, ale i z touhy obstát v ženské konkurenci.

I zcela normální ženy, tedy ty z běžného života (nemáme na mysli modelky či šoubyznys jako takový), potřebují pár iluzí, aby se srovnaly se svým vlastním tělem. Proč jinak by třeba trénovaly cviky na zpevnění břicha, nohou či zadečku, ačkoliv snít o mírách modelek je marné, protože jich nikdy nemohou docílit?

Ženy chtějí vypadat dobře kvůli jiným ženám
Zde musí být iluze hmatatelná. Proto by většina žen nemohla žít bez kosmetických výrobků. Krémy proti vráskám, tělová mléka proti celulitidě, líčidla a samoopalovací přípravky vytvoří lepší tělo než to, s kterým žena dosud válčí. Tomu nahrávají i skvělé texty na tubách a kelímcích s přesvědčivými výrazy jako "vypínající", "jemně pěstící", "s lehce bronzovým nádechem" nebo "rozjasňující". A s tím jdou ruku v ruce také příjemné vůně. Především právě ty pro ženy. Takže pěkně vonět a dobře vypadat chtějí ženy vlastně ani ne tak kvůli mužům, i když ti tomu často podlehnou, nýbrž především kvůli jiným ženám.

Na kávu s kamarádkou, která má na sobě vždy alespoň nějaký kousek z nové kolekce, by řada žen nikdy nešla v halence, kterou měly už loni na oslavě narozenin společného známého. Přitom ani ten společný známý, ani jakýkoliv muž, který na oslavě byl, by dnes už nevěděl, jaká halenka to byla. I manžel naší ženy by si pravděpodobně dřív vzpomněl na druh piva než na tu skvělou kombinaci, kterou jeho drahá měla ten den na sobě. Ale žena si to pamatuje do nejmenší podrobnosti - a kamarádka též.

Typicky ženské: Ženy a péče o tělo
Muži zřídkakdy zatahují břicho. Ženy si však, třeba když vstanou ve společnosti od stolu, stahují pulover přes zadeček. Ne ale proto, že by se někdo podíval a pomyslel si: Bože, ta má široký zadek! To spíše to gesto teprve vzbudí pozornost, avšak na to ženy překvapivě nepřijdou. Stále si kontrolují tělo. Nerozmazala se řasenka? Můžu si dovolit dát si ještě čokoládovou tyčinku, když jsem už po obědě měla zmrzlinu? Má ta nová kolegyně silnější nebo slabší nohy než já? Protože ženy jasně vědí, že muži nebudou v žádném případě porovnávat centimetr po centimetru obvod ženských lýtek, záleží jim tady jednoznačně mnohem více na tom, co si myslí jiné ženy.

Stále se zdůrazňuje, že již zhruba čtyřicet let trvá proces přibližování žen mužům. Naplnění hledají dnes v zaměstnání i v sexu, vaří ne hlavně proto, aby nasytily rodinu, nýbrž aby se případně odreagovaly. Ovšem, co se týče péče o tělo, zůstaly ženy typicky ženskými. A teď navíc i nabádají muže, aby se jim v této oblasti přizpůsobili - stejně, jako vychovávají děti. Vyžadují od partnerů, aby se nejen pravidelně holili, ale i v některých partiích vyholovali, dávají jim k narozeninám tělová mléka nebo poukaz na pedikúru. A je třeba říct, že muži se v tomto směru dost snaží, aby ženám vyhověli.

Moderní muži si mohou totiž být jisti, že čas, který věnují svému tělu, ženy náležitě ocení. Určitě víc čas strávený v koupelně než na fotbale. Ovšem muži v jádru také vědí, že ženy chtějí skutečné muže, se kterými se mohou nejen mazlit, ale také se na ně spolehnout. A z tohoto důvodu a zřejmě i kvůli všeobecné pohodlnosti si většina mužů chrání stále ještě zbytky své mužnosti. Pěstěnost a styl je koneckonců přece jen hlavně vrozenou výsadou žen.

 

 

vztahy a sex ženy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Že bych o sebe pečovala,určitě ne i když mnozí říkají to je pěstěná žena,houby leda..Ve srovnání s bývalou kamarádkou když vidím její kosmetický kurf kvalitní šminky,krémy,značkové oblečení,každý měsíc návštěvy kosmetičky,kadeřnice,pedikůry,manikůry a různých masáží,sauny a pod.A žádné zlepšení nevidím,je to jen její pocit.Ale je to každého věc,co pro sebe člověk udělá a kolik peněz do sebe investuje.Když to má potom ten správný efekt,klobouk dolů. Nepreferuji zmalované ženy.Líbí se mi příspěvek Dany Doušové.až na poslední větu.To by mně nikdy nenapadlo vyslovit tuto větu. Ale proč ne,třeba jí to dodá sebevědomí.Ale příjemné vystupování,milé chování k ostatním a úsměv člověka dělají mnoho.Hezký den všem!!!
Naděžda Špásová
Pečuji o sebe trochu víc než třeba moje kamarádky, ale že bych trávila hodiny před zrcadlem, to tedy ne. A mluvit někomu do šatníku, nebo líčení, to mě ani nenapadne. Pokud někdo o radu požádá, ráda vyhovím, ale toť vše. Dobře oblečený a upravený muž můj pohled upoutá, ale víc nic. Metrosexuály zrovna nemusím.
Jarmila Komberec Jakubcová
Každý máme svůj žebříček hodnot. Někdo se více věnujeme duši, někdo tělu. Nejlepší je když se člověk věnuje obojímu. Já si nechávám upravovat nehty, navštěvuji pravidelně kosmetiku, kadeřnici, masérku atd. Považuji to za zcela normální protože to dělám už asi 30 let. Mému příteli se to líbí a naopak mně v tom podporuje. Ale také si ráda koupím zajímavou knihu, chodím do divadla a cestuji. A pokud mně to bude bavit, budu o sebe pečovat. Když se projdete třeba v Paříži tak tam uvidíte spoustu starších žen, upravených a hezky oblečených. A tento trend je v poslední době i u nás. Např. používání kosmetických prostředků považuji za zcela přirozené a každý máme doma svou toaletní skříňku. Tak i třeba holení nohou. Ležet na pláži s chlupatými nohami to si ani představit neumím.
Jana Šenbergerová
Jak já jsem ráda, že jsem konečně stará a mohu se starat více o duši než o tělo, které stejně skončí někde v piksli. Teda moje ne, to bych chodila pozůstalé strašit.
Libor Farský
Zrovna jsem na toto téma také zplodil dva články, což je zajímavé. Hvězdičkuji.
Zuzana Pivcová
Já myslím, že to je takový jemně kritický pohled na některé ženy, co je pro ně důležité, čemu dávají přednost. O to je pak lepší, když se vyjádří naše čtenářky, že se k takovým typům žen neřadí.
Věra Ježková
Co má kamarádka na sobě, mi je upřímně jedno. Pokud se mi to líbí, ráda ji pochválím. Druhý den ale nejspíš už nebudu vědět, co na sobě měla. Zkoumat nohy žen mě dosud nenapadlo. Muž holící se jinde než na obličeji by mě odpuzoval. Celkově nechápu smysl článku.
Marie Doušová
Každá žena chce vypadat dobře a každý muž chce zaujmout. Ale věřte mi , že nejdůležitější je být vždy čistý , upravený a spokojený. Mít srdce na dlani a úsměv na tváři dokáže divy. Moje kamarádka vždy , když se dívá do zrcadla si řekne ,"holka jsi krásná ,žádoucí a mě se líbíš " . Potom vyrazí do ulic je se sebou spokojená.
Zorka Horká
Dneska každá, která má umělé nehty, řasy, vlasy, prsa...by chtěla hlavně "pravého muže". Jenže s muži je to jako s telefonem, buď je to omyl a nebo je obsazeno :o)
Hana Rypáčková
Z toho, jak se muži přizpůsobují( z určitých důvodů) ženám, je mi špatně.Ztrácí své mužství a vyrovnávají se " barbínám".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.