Ženská touha po dokonalém vzhledu
Ilustrační foto: pixabay.com

Ženská touha po dokonalém vzhledu

28. 11. 2017

Den co den jsou ženy konfrontovány se svým obrazem v zrcadle a většina usiluje o tělesnou a módní dokonalost. Nejen, aby se líbily opačnému pohlaví, ale i z touhy obstát v ženské konkurenci.

I zcela normální ženy, tedy ty z běžného života (nemáme na mysli modelky či šoubyznys jako takový), potřebují pár iluzí, aby se srovnaly se svým vlastním tělem. Proč jinak by třeba trénovaly cviky na zpevnění břicha, nohou či zadečku, ačkoliv snít o mírách modelek je marné, protože jich nikdy nemohou docílit?

Ženy chtějí vypadat dobře kvůli jiným ženám
Zde musí být iluze hmatatelná. Proto by většina žen nemohla žít bez kosmetických výrobků. Krémy proti vráskám, tělová mléka proti celulitidě, líčidla a samoopalovací přípravky vytvoří lepší tělo než to, s kterým žena dosud válčí. Tomu nahrávají i skvělé texty na tubách a kelímcích s přesvědčivými výrazy jako "vypínající", "jemně pěstící", "s lehce bronzovým nádechem" nebo "rozjasňující". A s tím jdou ruku v ruce také příjemné vůně. Především právě ty pro ženy. Takže pěkně vonět a dobře vypadat chtějí ženy vlastně ani ne tak kvůli mužům, i když ti tomu často podlehnou, nýbrž především kvůli jiným ženám.

Na kávu s kamarádkou, která má na sobě vždy alespoň nějaký kousek z nové kolekce, by řada žen nikdy nešla v halence, kterou měly už loni na oslavě narozenin společného známého. Přitom ani ten společný známý, ani jakýkoliv muž, který na oslavě byl, by dnes už nevěděl, jaká halenka to byla. I manžel naší ženy by si pravděpodobně dřív vzpomněl na druh piva než na tu skvělou kombinaci, kterou jeho drahá měla ten den na sobě. Ale žena si to pamatuje do nejmenší podrobnosti - a kamarádka též.

Typicky ženské: Ženy a péče o tělo
Muži zřídkakdy zatahují břicho. Ženy si však, třeba když vstanou ve společnosti od stolu, stahují pulover přes zadeček. Ne ale proto, že by se někdo podíval a pomyslel si: Bože, ta má široký zadek! To spíše to gesto teprve vzbudí pozornost, avšak na to ženy překvapivě nepřijdou. Stále si kontrolují tělo. Nerozmazala se řasenka? Můžu si dovolit dát si ještě čokoládovou tyčinku, když jsem už po obědě měla zmrzlinu? Má ta nová kolegyně silnější nebo slabší nohy než já? Protože ženy jasně vědí, že muži nebudou v žádném případě porovnávat centimetr po centimetru obvod ženských lýtek, záleží jim tady jednoznačně mnohem více na tom, co si myslí jiné ženy.

Stále se zdůrazňuje, že již zhruba čtyřicet let trvá proces přibližování žen mužům. Naplnění hledají dnes v zaměstnání i v sexu, vaří ne hlavně proto, aby nasytily rodinu, nýbrž aby se případně odreagovaly. Ovšem, co se týče péče o tělo, zůstaly ženy typicky ženskými. A teď navíc i nabádají muže, aby se jim v této oblasti přizpůsobili - stejně, jako vychovávají děti. Vyžadují od partnerů, aby se nejen pravidelně holili, ale i v některých partiích vyholovali, dávají jim k narozeninám tělová mléka nebo poukaz na pedikúru. A je třeba říct, že muži se v tomto směru dost snaží, aby ženám vyhověli.

Moderní muži si mohou totiž být jisti, že čas, který věnují svému tělu, ženy náležitě ocení. Určitě víc čas strávený v koupelně než na fotbale. Ovšem muži v jádru také vědí, že ženy chtějí skutečné muže, se kterými se mohou nejen mazlit, ale také se na ně spolehnout. A z tohoto důvodu a zřejmě i kvůli všeobecné pohodlnosti si většina mužů chrání stále ještě zbytky své mužnosti. Pěstěnost a styl je koneckonců přece jen hlavně vrozenou výsadou žen.

 

 

vztahy a sex ženy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.