Foto: autorka
To kyselo je moc kyselý a bramborák moc bramborovej.
13. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Tomanová
15.11.2017 08:42
Hmmmm...tedy, paní Miluško, děláte mi chutě :-)) Polévky mám ráda, dost často vařím vzimě boršč, zelňačku i kulajdu, na kyselo se u nás shání špatně kvásek a bez něj to není ono. S těmi míchanými vajíčky také neznám, ale určitě vyzkouším ( já do toho dávám vajíčko většinou srazit).
Lidmila Nejedlá
14.11.2017 19:59
Kyselo mám ráda, míváme ho i ve školní jídelně. Dobře, Miluško, že jsi ho připomněla.
Libor Farský
14.11.2017 06:35
Kyselo jsem nejedl od r.1967, po smrti babičky (Vysoké nad Jizerou) již ho nikdo neuměl. Děkuji za vzpomínku. Nebudu to zkoušet, kvásek bych u nás nesehnal a navíc - pro jednu osobu...
Elena Valeriánová
13.11.2017 23:36
Miluško, kyselo jsem nikdy nevařila a ani nejedla. Abych pravdu řekla ani by mě to nelákalo. Naproti tomu kulajdu mám ráda. A bramboráky, ty bych mohla kdykoli. Tak ať chutná všem, co budou kyselo vařit.
Alena Tollarová
13.11.2017 20:35
Kyselo nejím, ale nikdy nezapomenu, jak jsme jednou byli v Zooparku v Chomutově na Dni země. Byla hrozná zima a na vyhlídce u medvědů se podával borš, kde prodávající do misek šplíchala přímo z krabičky šlehačku. Tehdy to byl hotový balzám nejen do bříška, ale i na prokřehlé ruce.
Alena Tollarová
13.11.2017 20:35
Kyselo nejím, ale nikdy nezapomenu, jak jsme jednou byli v Zooparku v Chomutově na Dni země. Byla hrozná zima a na vyhlídce u medvědů se podával borš, kde prodávající do misek šplíchala přímo z krabičky šlehačku. Tehdy to byl hotový balzám nejen do bříška, ale i na prokřehlé ruce.
Marcela Pivcová
13.11.2017 13:29
Oblíbené kyselo občas, když seženu kvásek, také uvařím. Tak, jak nám je vařila maminka nebo babička. Začínám vařením hub (lesních), k těm pak přidám rozmíchaný a rozředěný kvásek, osolím a povařím, pak dám v ruce rozmačkané vařené brambory, trochu uškvařeného másla a na másle upečené vajíčko. To je všechno - smetanu ani cibuli maminka nedávala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA