Mám velikost XXL. No a co?
FOTO: pinterest.com

Mám velikost XXL. No a co?

15. 11. 2017

Kéž by si toto dokázaly říct všechny ženy s kyprými tvary. Běžnější spíše je, že se trápí a výběr slušivého oblečení je pro ně noční můrou. Něco málo se v tomto směru mění, ale jde to ztuha.  

Módní průmysl sice stále chrlí záplavu oblečení miniaturních velikostí a v mnoha obchodech je nyní velikost 38 taková, jako dříve bývaly oblečky pro panenky, ale zároveň se na módních molech objevují modelky označované jako XXL. Ve skutečnosti jde mnohdy o dívky a ženy v podstatě běžných, normálních tvarů, jenže ve světě módy je považováno za nadměrné vše, co není určeno pro výrazně štíhlé ženy.

Poměrně velké změny v tomto směru jsou vidět v katalozích velkých mezinárodních oděvních firem, protože ty dobře vědí, že mezi jejich zákaznicemi převažují ženy normálních tvarů i výrazně baculaté, zatímco ultra štíhlé dívky zpravidla nakupují v řetězcích s rychloobrátkovými módními trendy, případně v luxusních buticích. Výsledkem tedy je, že přibývá dívek a žen, které by dříve byly označeny za tlusté, ale nyní jsou žádané na focení módních katalogů.

Ostatně, přibývá i módních přehlídek, při kterých tvůrci kolekcí vysílají na mola sem tam nějakou tu baculku. Většinou se jedná o mladé ženy, ale v případě módy pro kypřejší tvary je vlastně jedno, kolik má její nositelka let. Tam jde o to, vybrat oblečení, které sedí, které ukáže to, co je na postavě hezkého a skryje to, s čím majitelka není spokojená. Takže obvykle je jedno, jestli šaty pro baculky předvádí třicetiletá nebo šedesátiletá modelka, když mají v podstatě stejnou postavu.

Tady je malá přehlídka toho, co je tedy nyní módními tvůrci a prodejci módy považováno za vhodné outfity pro dámy označované jako XXL. Může to být inspirace, i když zatím se na takovým snímcích objevují převážně baculky mladé. Mezi dámami vyššího věku se zatím výrazně žádná modelka silnější postavy ve světovém módním průmyslu nevyskytuje. Ale uvidíme, vždyť zhruba před deseti lety se vůbec nevyskytovaly modelky ve věku nad padesát a co jich nyní je. Zatím převažují ty štíhlé, ale počkejme si, svět se mění.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zorka Horká
Jak na to tak koukám, jsem ráda, že jsem babča. Mladým ženám není co závidět, je to od zdi ke zdi. Anorexie a nebo nadváha. Těch s běžnými akorátními proporcemi povážlivě ubývá. O zdravotních důsledcích asi nepřemýšlejí. Jinak z předváděných modelů bych si vybrala, to ano.
Zuzana Pivcová
Starší silnější ženy beru tak nějak normálně, protože těch důvodů k nadváze je u nich docela dost a často zdravotní, související s určitými léky nebo zhoršenou funkcí štítné žlázy atd. Ale, jak už se zmínila Dana níže, tak horentně přibývá doslova vykrmených mladých dívek a žen. Postavy se očividně mění a asi to nikomu nevadí. Nejvíc mají nabráno od pasu dolů. To svědčí o sedavém způsobu života a přejídání nezdravou stravou. Ale zatímco se zralé ženy se svou váhou mnohdy trápí, mladice i jejich partneři jsou zřejmě v pohodě.
Alena Várošová
Tyto některé dámy s modelkami nemají nic společného.To nejsou modelky,ale velryby.Nevím ,jak budou vypadat až jim bude sát......souhlasím s příspěvky dole,nejlépe to vystihla paní Dana.
Dana Tomanová
Také mám velikost XL, ale když se podívám na ty fotky, tak tu svoji XL mám tak nějak stejnoměrně rozloženou, nooo...tedy, ta slečna na druhém obrázku nevypadá na XL, ale na XXXXL, nic ve zlém, ale mladé a takhle tlusté?!? Ony si asi vůbec neuvědomují, jakou zátěž to představuje pro srdce, klouby, atd, marně teď hledám nějaký citlivější výraz pro tento stav, to není v normálu a zřejmě to nebude ani nemocí, ale přemírou jídla a nedostatkem pohybu. Zrovna v jejím případě bych si tohle rozhodně neoblékla - upnuté džíny, protože jsou IN, hrůza. Bohužel, denně vidím po cestě MHD většinu mladých a vykrmených lidí, nevhodně oblečených, je jich čím dál víc :-(
Naděžda Špásová
PS. Jednu z těch modelek jsem viděla tuhle na Seznamu v plavkách, a řeknu vám, že takovou celulitidu jsem už dlouho neviděla.
Naděžda Špásová
Už je to tu zase. Modelky sice třeba mají vel. XXL, ale kolik je jim let? Maximálně 30 a to jim přidávám. Mám XL, tedy velikost 46. A abych pravdu řekla, tak mi to zase až tak nevadí. Nosím si, co se mi líbí a v čem se cítím dobře. A to je důležité jak pro nás desetitunky, tak i pro ty, které se mohou svlékat za jehlou. Z nabídky modelů bych si taky vybrala.
Blanka Macháčková
Víte proč mi vadí, že jsem velikost XL? Protože si za to mohu sama. Kdybych nemohla, asi bych tu novou vlnu uvítala. V mém případě tyto modely neberu jako řešení.
Slávka Kobylková
No prostě ,na to,jak jsou mladé,tak jsou tlusté a vadí mi,proč se pořád těch boubelí sádla zastáváte.Kdysi taková tlusťoška byla vyjímkou a dnes normálem,ale toto není vzhledem k věku těch rádobymodelek normální.Nesluší jim nic.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...