Mám velikost XXL. No a co?
FOTO: pinterest.com

Mám velikost XXL. No a co?

15. 11. 2017

Kéž by si toto dokázaly říct všechny ženy s kyprými tvary. Běžnější spíše je, že se trápí a výběr slušivého oblečení je pro ně noční můrou. Něco málo se v tomto směru mění, ale jde to ztuha.  

Módní průmysl sice stále chrlí záplavu oblečení miniaturních velikostí a v mnoha obchodech je nyní velikost 38 taková, jako dříve bývaly oblečky pro panenky, ale zároveň se na módních molech objevují modelky označované jako XXL. Ve skutečnosti jde mnohdy o dívky a ženy v podstatě běžných, normálních tvarů, jenže ve světě módy je považováno za nadměrné vše, co není určeno pro výrazně štíhlé ženy.

Poměrně velké změny v tomto směru jsou vidět v katalozích velkých mezinárodních oděvních firem, protože ty dobře vědí, že mezi jejich zákaznicemi převažují ženy normálních tvarů i výrazně baculaté, zatímco ultra štíhlé dívky zpravidla nakupují v řetězcích s rychloobrátkovými módními trendy, případně v luxusních buticích. Výsledkem tedy je, že přibývá dívek a žen, které by dříve byly označeny za tlusté, ale nyní jsou žádané na focení módních katalogů.

Ostatně, přibývá i módních přehlídek, při kterých tvůrci kolekcí vysílají na mola sem tam nějakou tu baculku. Většinou se jedná o mladé ženy, ale v případě módy pro kypřejší tvary je vlastně jedno, kolik má její nositelka let. Tam jde o to, vybrat oblečení, které sedí, které ukáže to, co je na postavě hezkého a skryje to, s čím majitelka není spokojená. Takže obvykle je jedno, jestli šaty pro baculky předvádí třicetiletá nebo šedesátiletá modelka, když mají v podstatě stejnou postavu.

Tady je malá přehlídka toho, co je tedy nyní módními tvůrci a prodejci módy považováno za vhodné outfity pro dámy označované jako XXL. Může to být inspirace, i když zatím se na takovým snímcích objevují převážně baculky mladé. Mezi dámami vyššího věku se zatím výrazně žádná modelka silnější postavy ve světovém módním průmyslu nevyskytuje. Ale uvidíme, vždyť zhruba před deseti lety se vůbec nevyskytovaly modelky ve věku nad padesát a co jich nyní je. Zatím převažují ty štíhlé, ale počkejme si, svět se mění.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.