Vláčky, kam se podíváš
FOTO: autorka

Vláčky, kam se podíváš

19. 10. 2017

Od dětství mám ráda vlaky a nádraží. Líbí se mi, když jsou trochu ošuntělé, umouněné. Když ještě tahaly vlaky parní lokomotivy, stávala jsem ráda u otevřeného okna a dívala se, jak kouří a létají od nich jiskry. Nevadily mi ani tvrdé dřevěné lavice.

Rozhodla jsem se proto, že si udělám radost a půjdu se podívat na modely vlaků do Království železnic. Nachází se na Smíchově u Anděla. Ve dvou podzemních podlažích najdete svět, který potěší a pobaví nejen děti, ale i vás, dospěláky. Železnice s vláčky a vším, co k ní patří, je zakomponována do modelu České republiky s modely významných staveb a míst. Miniaturní krajinu obývají i stovky postaviček, které dotvářejí dojem skutečnosti v malém. Každých dvacet minut se mění osvětlení, čímž vzniká atmosféra dne nebo noci. Ve vitrínách jsou vystaveny další modely – vláčky a autíčka, jízdenky na vlak a různé nezbytnosti zaměstnanců nádraží.

Věřím, že zážitek z výstavy vám nezkazí ani poněkud dražší vstupné: dospělí 260 Kč, senioři od 65 let 160. Moje fotky vás snad mohou navnadit, ale tu hravou atmosféru vám bohužel nezprostředkují.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Věrko, měl jsem podobný nápad. Jako děcko jsem očumoval vláčky v Království železnic, ale nebylo to na Smíchově - někde blízko nábřeží jak se pak zahýbá nahoru směrem na Letnou. Vstupné se neplatilo. Mrkněte se na můj článek: https://www.i60.cz/clanek/detail/15916/o-zenach-a-muzich-druha-nebo-treti-miza-1-cast na podobné téma.
Alena Tollarová
V KŽ jsme byli několikrát s vnoučaty a určitě nás ještě několik návštěv čeká. Nadšení vzbudila i možnost "řídit" tramvaj nebo autobus, odtamtud se těžko dostávají. A fotka, kterou si tam uděláte v automatu ... A já si to dokážu užít spolu s dětmi.
Věra Ježková
Děkuji; mám radost, že jsem vás zaujala.
Jana Šenbergerová
Než se nám narodily dcery, měli jsme místo jídelny nádraží. Chodili si k nám hrát manželovi kamarádi. S dcerami bylo vláčkům odzvoněno. Není to zrovna levný koníček, ale taková fungující miniatura železnice je krásná.
Jitka Hašková
Je to zajímavé a krásné, dívám se na vstup téměř denně, protože proti vchodu nastupuji do autobusu, kterým jezdím domů.
Naděžda Špásová
Hezká pozvánka pro vláčkaře. Přiznám se, že vlakem jsem nejela už hodně dlouho a ani mi to nechybí. Radši se vozím autem. Ale ostatním přeju šťastnou cestu.
Blanka Macháčková
Další inspirace na výlet. Jen to všechno nestíhám. Dnes jsem dala Holešovický hřbitov. Až se zkazí počasí přijdou na řadu vláčky a kavárny.
Danuše Onderková
Věrko, moc pěkné, to by se malému Sammymu líbilo. jenom jedna věc by mu vadila a to, že si s mašinkami nemůže jezdit sám. Až příjde ze školky tak mu obrázky ukáži a napíši jeho rearci. Díky.
Zuzana Pivcová
Jsem ostudná, protože na Království železnic jsem měla nakročeno už mnohokrát, a ještě jsem tam nedorazila. Přitom vlaky a železnice mám ráda, a to i v miniaturním provedení. Několikrát jsme byly na výstavách modelářů, kde si hráli otcové i děti. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...