Vláčky, kam se podíváš
FOTO: autorka

Vláčky, kam se podíváš

19. 10. 2017

Od dětství mám ráda vlaky a nádraží. Líbí se mi, když jsou trochu ošuntělé, umouněné. Když ještě tahaly vlaky parní lokomotivy, stávala jsem ráda u otevřeného okna a dívala se, jak kouří a létají od nich jiskry. Nevadily mi ani tvrdé dřevěné lavice.

Rozhodla jsem se proto, že si udělám radost a půjdu se podívat na modely vlaků do Království železnic. Nachází se na Smíchově u Anděla. Ve dvou podzemních podlažích najdete svět, který potěší a pobaví nejen děti, ale i vás, dospěláky. Železnice s vláčky a vším, co k ní patří, je zakomponována do modelu České republiky s modely významných staveb a míst. Miniaturní krajinu obývají i stovky postaviček, které dotvářejí dojem skutečnosti v malém. Každých dvacet minut se mění osvětlení, čímž vzniká atmosféra dne nebo noci. Ve vitrínách jsou vystaveny další modely – vláčky a autíčka, jízdenky na vlak a různé nezbytnosti zaměstnanců nádraží.

Věřím, že zážitek z výstavy vám nezkazí ani poněkud dražší vstupné: dospělí 260 Kč, senioři od 65 let 160. Moje fotky vás snad mohou navnadit, ale tu hravou atmosféru vám bohužel nezprostředkují.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.