FOTO: autorka
Růže šípková je nabitá vitamíny a minerály
2. 10. 2017Je to nádherný keř, který je zdobný od jara do zimy, a to díky krásným květům a poutavým červeným plodům. Plody jsou velmi dobrým zdrojem vitaminů, minerálů a od nepaměti se využívá pro posílení imunity.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ladislav Vesecký
5.10.2017 10:31
Šípek je má oblíbená bylina. Čaj je skvělý. Ocet i olej musím zkusit.
Dagmar Bartušková
4.10.2017 17:00
Bože , co mi to z toho šípku nakonec vylezlo. Neopravuji, téměř každý pochopí.
Dagmar Bartušková
4.10.2017 16:58
Šípek Je takový krásně nespoutaný keř. Jeho větvička mám ho ráda i ve váze pro ozdobu, ale více se mi nevěnují.
Šárka Laštovičková
4.10.2017 09:10
Paní Páleníková, našla jsem si můj předchozí článek a dopsala jsem tam odpověď. Doporučuji Vám zadat na internetu Hlízy topinamburu prodej a najdete řadu zahradnictvi at už zásilkových nebo "fyzických " (které doporučuji jako první), které inzerují prodej hlíz. Vyberete si podle oblasti ve které žijete, případně můžete objednat přes zásilkovou službu. Přeji ať se vám pěstování zadaří. Umístěte topinambur do místa, kde Vám nebude vadit, že se začne rozrůstat.
Svatava Páleníková
3.10.2017 13:56
Dobrý den, paní Laštovičková, já bych se chtěla vrátit k vašemu předchozímu článku o topinamburu, který už tady na hlavní stránce není. Prosím, kde by se daly sehnat hlízy topinamburu? Děkuji.
Zuzana Pivcová
3.10.2017 11:42
Šípkový čaj nám vařila maminka jako dětem, ale mně moc nechutnal. Přišla jsem mu na chuť mnohem později. Nejraději mám ale opravdu šípkovou marmeládu, o níž se tu také zmiňujete. Ocet, olej, to slyším poprvé, kdyby se tak dal sehnat hotový! Já totiž na vlastní výroby zrovna moc nejsem. Díky za přehledný informativní článek.
Šárka Laštovičková
3.10.2017 11:11
Vážená paní Zdeňko Jírová, děkuji moc za Vaši reakci na můj článek. To že se letos urodilo tolik krásných velkých šípků, prý je přípravou přírody na tuhou zimu. V některém z dalších článků přidám pár zimních receptů pro zahřátí a posílení imunity :) Mějte podzim i zimu příjemné a bez potíží
Zdenka Jírová
3.10.2017 00:18
Děkuji za popis přípravy dobrot ze šípku. Letos se urodily opravdu pěkné. Otrhala jsem keřík a usušila jeden plech . Zůstaly krásně červené. Budu z nich vařit Váš čaj, takový návod jsem neměla. Popsala jste to moc hezky. Šípkové keře jsou krásnou ozdobou přírody, mám je ráda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA