Portál i60 baví seniory již šest let
FOTO: archiv redakce

Portál i60 baví seniory již šest let

13. 9. 2017

Třináctého září roku 2011 vyšel na portále i60 první článek. Dnes, přesně po šesti letech, archivuje magazín přes osm tisíc redakčních a přibližně stejný počet čtenářských příspěvků. Letos v srpnu dosáhl portál rekordní návštěvnosti: celkem 705 000 unikátních návštěvníků, a je tak největším médiem se zaměřením na aktivní seniory.

Magazín i60 od svého založení prošel velký kus cesty. Z neznámého serveru se stal oblíbeným místem tisíců lidí, kteří denně nacházejí na portálu nejen nové články, ale i zábavu.

Když jsme portál zakládali, našly se hlasy, že to nebude fungovat, že si senioři s internetem moc nerozumí, ale opak je pravdou. Naši čtenáři jsou velmi zdatní, vkládají na portál své texty, upravují si fotografie, vytvářejí videa. Ale hlavně, mnozí z nich jsou skvělými psavci. Magazín i60 je výjimečný právě tím, že jej spoluvytvářejí sami senioři.

Každý den v magazínu vyjde kolem pěti čtenářských příspěvků - příběhy, zážitky, cestopisy, ale i básně či fotoreportáže. Také hlavní fotografie (Foto dne) je z dílny čtenářů.

Ovšem nejsou to jen čtenářské texty a fotografie, které portál i60 dělají výjimečným. Už třetím rokem probíhá na portále projekt s názvem i60 Senior Fashion, v rámci kterého organizujeme pro ženy nad padesát let módní přehlídky. Nejnovější akcí je ekolo Senior Tour, kdy výprava cyklistů-seniorů projede Českou republikou na elektrokolech. A dnes můžeme prozradit i úplnou novinku, kterou je projekt s názvem Profibabi. Díky němu pomůžeme mladým rodinám najít spolehivé seniorky, které jim budou moci pohlídat děti, ale třeba i doučovat vybrané předměty, hru na hudební nástroje apod. O Profibabi se dozvíte více v nejbližších dnech.

Roztáčíme sedmý rok portálu i60 a už nyní vám můžeme slíbit, že novinek bude postupně přibývat. Přibude zábava, ale i vzdělávání...

Ale konec zpravodajství. Tím hlavním, proč tento bilanční článek píšeme, je děkovačka.

Díky vám, čtenářům, je i60 největším a nejlepším magazínem pro lidi kolem šedesátky. Díky vašim aktivitám se zapojují do dění na portále další čtenáři. Díky vaší šikovnosti a umu se dozvídají vaši vstevníci o celé řadě zajímavých událostí, které popisujete. Díky vám vznikají na portále nová přátelství. A právě to je to, co nás těší.

Mohli bychom jmenovat celou řadu lidí, kteří aktivity na tomto portále táhnou. Ovšem pravidelní čtenáři jejich jména znají. Právě jim patří největší dík!

Budeme moc rádi, když tu káru potáhnete s námi dál...

Tahle země není jenom pro mladé!

 

 

 

Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Děkuji, blahopřeji a hodně inspirace do dalších let přeji redakci, autorům všech žánrů a fotografům dobré světlo. Děkuji za krásná setkání minulá a budoucí osobní i virtuální. Děkuji za bezvadné roky s i60.
Naděžda Špásová
Utíká to, utíká. Já jsem do íčkařského vláčku nasedla v únoru (myslím) 2015. Jsem moc ráda, že jsem to udělala, protože jsem poznala spoustu milých lidí, některé osobně, začala jsem fotit, občas vypotím nějaký ten článek, i když za tu dobu musím docela rolovat, když chci najít ten úplně první. Je to jediný portál, který na netu navštěvuji a bohatě mi to stačí. Doufám, že nám ho nikdo nebude otravovat jedovatou slinou, což se už taky stalo. Takže přeji íčku, redakci, spolučlenům a koneckonců i nečlenům hodně štěstí, tvůrčí invence, jasné oko u objektivu foťáku a ještě hodně společných spokojených let. :-) :-) :-)
Soňa Prachfeldová
Velké díky zakladatelům i60, gratuluji k úspěšnosti a do příštích let přeji mnoho tvůrčího elánu a zdaru ! Zakládala jsem Klub seniorů v roce 2012 , hledala jsem různé tipy a objevila jsem íčko , od té doby jsem jeho věrnou čtenářkou a tento portál je na internetu můj nejoblíbenější. Jsem docela hrdá na to, že v důchodovém věku jsou naši senioři tak akční a inteligentní Děkuji nejen redakci, ale i všem přispěvatelům, přeji všem mnoho zdraví a neutuchajícího elánu !!!
Jarmila Komberec Jakubcová
Íčko je skvělý portál se skvělými lidmi. Líbí se mi, že si ho tvoříme sami svými fotkami, články, organizujeme si setkání. Navíc spojuje seniory z celé naší země a dnes i ze Slovenska. Také jsem ráda, že jsem jeho součástí.
Marie Ženatová
Jsem moc ráda, že jsem před kratší dobou i60náhodou a nečekaně našla a také si už dny bez něj moc dobře nedokáži představit. Gratuluji k milému výročí a všem jeho tvůrcům i čtenářům za všechno moc a moc ze srdce děkuji...
Radovan Cakl
*****
Elena Valeriánová
Tak jsem se šla taky podívat, kdy vyšel můj první příspěvek na portále. A zjistila jsem, že to bylo před nedavnem, v březnu 2015. Takže já jsem teprve někde ve školce, ale na svém profilu mám už 22 stránek příspěvků. A fotek, těch bude nepočítaně. Děkuji Honzovi Raškovi za možnost, kterou na tomto portále má každý z nás - na možnost ukázat, že něco umíme i když nám už dávno není dvacet let. Někdy se nám to povede více, někdy méně, ale všichni vime, že tato země není jenom pro mladé! Chci taky poděkovat za to, že to Honza ještě "nezabalil" když jsme sem tam na zabití.
Alena Tollarová
Já jsem do vláčku i60 naskočila svým prvním příspěvkem 3.4.2014. A musím říct, že jsem tenkrát vůbec netušila, jak bude přidávat páru. Pěkné chvíle a setkávání s přáteli mnohokrát převážily ty negativní zážitky, které bohužel život přináší. Gratuluji Ti, milé íčko a přeji Ti, aby páry neubývalo a vláček frčel dál ...
Jaroslava Handlová
Náhoda tomu chtěla, že jsem nečekaně objevila tento portál již asi před pěti lety. Děkuji za něj redakci i všem spolutvůrcům a čtenářům. Bavíte mě a jsem mezi vámi ráda. Gratuluji k 6. narozeninám (to už jsou z nás školáci, že?) Na startu 7. ročníku přeji nám všem svěží vánek do plachet, žádné bouře, jen dobrou pohodu.
Jana Šenbergerová
Blahopřeji! K íčku jsem se připojila v březnu 2013 a od té doby je nedílnou součástí mého života. Čtu, občas píšu a ráda se setkávám s dalšími íčkaři nejen virtuálně, ale hlavně živě. Už jich znám pěknou řádku a věřím, že jich bude s každým srazem či setkáním přibývat. Všem jeho tvůrcům i čtenářům přeji, ať jim obohacuje život. Díky za všechno, co pro nás děláte. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...