Prospívají kočkám granule?
Ilustrační foto: Mountfield

Prospívají kočkám granule?

8. 9. 2017

Zatímco pes sežere, co mu dáte do misky, a ještě bude žadonit o přídavek, kočka, ta ne! Kočka je vybíravá dáma, která jen tak něco nepozře. 

domácí mazlíčci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Kočky jsou velké Individuality a asi to, co se tvrdí, neplatí nikdy pro celý druh jako takový. Každá z našich koček měla či má ráda něco jiného, teď k stáru někdo vyžaduje i jinou, speciální dietu, takže se do misek servíruje odděleně a jinak. To, že kočkám výživově stačí granule, nám potvrdil už před lety jeden veterinář, jenže někdo je zkrátka nechce. Jiný kocour, byť šelma, nepozře pravé maso, jen to v kapsičkách, a ani nemusí být nijak drahé. Zkrátka chutě jsou různé. Divoký Čert čas od času s chutí sní štramberské ucho nebo dětský piškot nebo kousek olivy. :-) Zato takřka vůbec nepije. No, není to legrace, ale kdo jednou propadl kočce či kočkám, začne chápat, že je to asi nevždy. :-)))
VANDA Blaškovič
Aleno, nemusíš kočky nebo granule?? Já je snad i ochutnám, zdali jsou dobré....:)
VANDA Blaškovič
Kdyby se někdo se mnou dříve vsadil třeba o milión, že nikdy nebudu číst články o kočkách, tak bych prohrála!! Mám to ale štěstí, ušetřila jsem milión....:) Děkuji za tento článek a i za články Zuzany a Zdenky. K jiným jsem se zatím nepropracovala...Postupně poznávám svět s koťátkem a jsem mile překvapena. Máme ho rádi a ono nás. Začínám chápat pejskaře i kočkaře...všichni se kolem něj točíme jako praštěný...:)
Zdenka Jírová
Máte pravdu, tento názor na krmení koček je správný a podložený vědeckými studiemi. Chovám kočky celý život , a proto se i zajímám, jak to dělat dobře. Měla jsem za život řadu koček a každá byla jiná, jako lidé. Na to, co bude mít ráda, záleží to, co se naučila žrát v raném dětství, od kočky matky. Kočky z ulice musejí být většinou spokojeny tím, co najdou. Naopak šlechtěné kočky zase bývají od mala krmeny třeba jen granulemi a pak přirozenou stravu odmítají, protože jí neznaly od dětství. Mám právě takový případ v současné době. Mám dvě kočky - jednu z útulku a jednu s PP, ale od majitelky, která se moc výživou kotěte nezabývala a dávala jen granule. Bohužel, nic jiného nebaští, i když ji mám 3 roky a jí je 5 let. Pokud kočka loudí o nějakou rostlinou stravu, tak jen proto, že ji potřebuje k čištění zažívacího traktu, aby se zbavila chlupů, které spolyká při svém mytí. Trávu by měly mít k dispozici jako potravinový doplněk.
Alena Tollarová
Já nevím. Já je teda nemusím :)
Věra Ježková
Naše kočička granule nejí. To by asi musela mít hodně velký hlad, aby si je dala. Ale takto experimentovat s ní samozřejmě nechceme.
Elena Valeriánová
Nevím, jaké psy, jste zkoumali, ale ani pes nesežere vše, co mu dáte do misky. Pokud je pravidelně krmený a nemá hlad jako vlk, taky si dovede vybírat.
Zorka Horká
Moje kočka tohle určitě neví. Jinak by přece neloudila třeba meloun :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody