Hnízdění čápů 2017 u nás
Foto: autorka

Hnízdění čápů 2017 u nás

26. 8. 2017

Letošní čapí samec byl prvně na toužimském pivovaru spatřen začátkem dubna. Jako vždy přiletěl nejprve sám, aby trochu opravil hnízdo po zimě a připravil ho pro přílet samičky.

 cap-sbira-vetve.jpg

Družka přiletěla do týdne, ještě pár dní společně vylepšovali své bydlení, aby poté mohlo dojít k čapímu pojímání.

 pojimani.jpg

A potom jsme již čekali, až se po více než měsíci vylíhnou mláďata. Ty jsme prvně spatřili kolem poloviny června, kdy již vykukovaly jejich hlavičky z hnízda a jako poslední roky, byla to dvě mláďata.

dve-hlavicky.jpg

Letos se po pár letech smůly, kdy čápata byla různě zdravotně nedokonalá, narodili nejspíš zdraví jedinci, neboť krásně rostli a v srpnu začali i létat. Oba na dálku vypadají v pořádku (ale nejsem ornitolog).

capata-v-srpnu.jpg

V současné době již staří i mladí čápi opustili Toužim a odletěli na ptačí stanoviště, aby potom společně všichni odlétli na zimoviště do Afriky.

 

 

 

 

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Děkuji všem :-)
Ilona Erika Kolář
Strašně ráda čtu takové články.
Zdenka Jírová
To je krásné povídání o čápech, moc se mi líbí a vždy si o nich ráda něco přečtu. Fotky se vám povedly.
Věra Ježková
Hezké.
Lenka Hudečková
Děvčata, i pro mne byli čápi tady v Toužimi novinkou, z Liberce jsem je znala max. tak ze ZOO :-). Jsem tu již 7 let a ještě mě to pozorování neomrzelo :-)
Alena Tollarová
Pěkná čapí reportáž. Škoda, že poblíž mého bydliště nikde nejsou, taky bych je ráda pozorovala.
Lenka Hudečková
Paní Kollinová, bohužel jsem nebyla přítomna, protože jsem byla v práci, ale ihned po akci, to bylo asi v roce 2014, mi jeden fotograf přinesl fotky z kroužkování. Zajímavá akce...vloni ani letos, kdy sleduji čápy více než dříve, tak se kroužkování asi nekonalo...nebo jestli ano, tak když jsme byli v červenci v Jeseníkách.
Eva Mužíková
No vida, radostná informace o stavu čápů v Toužimi.
Jiří Hudeček
Letos jsme měli z čápů radost. Přilétli zřejmě noví, v plné síle a mladí byli také čilí a stále létali a někdy i nám nad hlavami. 22.srpna odlétli a už jsme je neviděli. Tak hodně štěstí....
Zuzana Pivcová
Na výletě, kde každé léto pozorujeme čápy na hnízdě, už jsme je neviděly. Podle Tvého článku jsme usoudily, že už odlétli na shromaždiště. To mě uklidnilo, že se jim nic nestalo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...