Hnízdění čápů 2017 u nás
Foto: autorka

Hnízdění čápů 2017 u nás

26. 8. 2017

Letošní čapí samec byl prvně na toužimském pivovaru spatřen začátkem dubna. Jako vždy přiletěl nejprve sám, aby trochu opravil hnízdo po zimě a připravil ho pro přílet samičky.

 cap-sbira-vetve.jpg

Družka přiletěla do týdne, ještě pár dní společně vylepšovali své bydlení, aby poté mohlo dojít k čapímu pojímání.

 pojimani.jpg

A potom jsme již čekali, až se po více než měsíci vylíhnou mláďata. Ty jsme prvně spatřili kolem poloviny června, kdy již vykukovaly jejich hlavičky z hnízda a jako poslední roky, byla to dvě mláďata.

dve-hlavicky.jpg

Letos se po pár letech smůly, kdy čápata byla různě zdravotně nedokonalá, narodili nejspíš zdraví jedinci, neboť krásně rostli a v srpnu začali i létat. Oba na dálku vypadají v pořádku (ale nejsem ornitolog).

capata-v-srpnu.jpg

V současné době již staří i mladí čápi opustili Toužim a odletěli na ptačí stanoviště, aby potom společně všichni odlétli na zimoviště do Afriky.

 

 

 

 

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Leni, ti čápi jsou nádherní. Jsou to prostě impozantní tvorové. Taky jsme letos měli to štěstí a v Blatné jsme se s nimi setkali. Máš to moc pěkně udělané. :-)
Elena Valeriánová
Leni, dnes ráno jsem si říkala, že se tě musím na tvé čápy zeptat. To když jsem viděla jednoho jediného u nás jak upravuje a čistí hnízdo. Sporadicky se tam objevují dva, ale nevím jestli jsou to mladí a nebo rodiče. Snad se celé rodince daří dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.