Moje mapa k Vídrholci
ilustrační foto: pixabay.com

Moje mapa k Vídrholci

18. 7. 2017

Znám spoustu map a ráda v nich čtu. Tak zkoumám na příklad mapy zeměpisné, topografické, orientační, katastrální, samozřejmě turistické, ale i  vojenské a třeba i genetické.  Ale mapa, kterou jsem jednoho dne objevila, se vymykala všem ostatním. Vytvořila se totiž samovolně v rozměrech 3D,  zvětšovala se do výšky, do šířky i do hloubky, dokonce začala být i plastická a v mých očích vzbuzovala děs.Na omak byla vlhká, drolivá, prostě záhadná a hnusná. Byla totiž ve stěně mého příbytku. Zkoumali jsme ji a četli si v ní ze všech stran, pozvali jsme i odborníky, aby se v ní orientovali. Úvahy byly děsivé. Něco někde teče, ale kde to rozvodí je,  to mapa neukazuje. Jak je to možné, ptám se já. Když byl můj syn na sexuologické přednášce /coby puberťák/ u dr. Radima Uzla, přinesl si domů hrst krabiček s prezervativy a na nich byl slogan: S NAŠIMI MAPAMI TREFÍTE DO KAŽDÉ DÍRY. Jak je možné, že s touto záhadnou mapou nelze žádnou díru u mne objevit???

Mapa nemapa...začali jsme jednat.. Sbíječky drnčely, obkladačky v koupelně se hroutily k zemi, krásná dlaždicová podlaha v barvě písku se otvírala až na škváru. Vlhkost mé mapy sdělovala, že už tam budeme. Nebyli! Rozkopala se i zeď za kuchyňskou linkou, protože i tam  se v skrytu mapa šířila do všech světových stran. Nic. Stála jsem tedy v koupelně nad mojí krásnou vanou a bylo mi jasné, že nepřežije. Vykopali ji a odnesli na terasu. Pod vanou byla konečně kóta 3, se zakopaným psem.Tam se v údolíčku sbíhaly odpady z umyvadla, dřezu i vany a tam zelo kolem rozlepených svodů jezírko. Ve spoji byl kráter jako kráva.

Firma a její odborníci vše spravili za tučnou odměnu a já teď žiji jak na Vídrholci. Na hlavě mám čepici proti průvanu,  protože mám všechno otevřené dokořán a suším a suším. Mapa se vytrácí a já si musím přiznat, že přece jen k něčemu byla dobrá. Vyčetli jsme z ní katastrofu trvalého zavodňování domácí aglomerace. Pokud by vás spolehlivá mapa zavedla ke mně na návštěvu, vezměte si  s sebou čepici!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Macháčková
Souhlasím, bezva čtení. Práce kolem už asi tak bezva nebyla.
Ivan Petroušek
I já si přiložím polínko,ale také jen pozitivně sálající. Napsáno tzv. od plic,tak,jak to mělo být podáno,ve skutečnosti to muselo být komentovatelné nikoli po 22.,ale až po půlnoci.Muselo to být značně a až nekonečně nepříjemné řešení,hlavně že už se může nosit kulich. Díky,bezva čtení.
Dagmar Bartušková
Lydie, hlavní je, že jsi to zvládla. Než pojedu do Poděbrad, to už budeš doma chodit bez čepice.
Naděžda Špásová
Lidmilko, katastrofa se nevyhnula ani naší domácnosti. Před lety nám málem vyhořel byt, naštěstí v neštěstí to odnesl jen dětský pokoj. Manžel si zahrál na hasiče a když mi to volal do práce, tak mě málem klepla pepka. Tak ať ti mapa rychle odchází do nenávratna. Ale pobavila jsem se. Nevadí?
Hana Rypáčková
To jsou věci...Ještě, že tam máte koncerty..To zvedne náladu a čepici odložíš...
Karel Hyndrák
Ten slogan nemá chybu!
Alena Vávrová
Jj, Lidunko, tyhle mapy můj domeček taky zažil - ať již díky děravým vodovodním trubkám, nebo střeše. Ale přežily jsme to a "jedeme dál".
Alena Tollarová
Limi, docela dlouho mi už chyběl nějaký Tvůj příspěvek, který NIKDY nezklame. Nezklamal ani tenhle, i když je druhu katastrofického. Vůbec Ti tu mapu nepřeju, ale na druhou stranu by nevznikl tento parádně zmapovaný příspěvek. Jo, ve filmu Děti nosí Santa Klaus hraje roli taky jedna mapa, dost originální.
Hana Lancová
Moooc hezké počteníčko. :o)))
Eva Balúchová
Pěkně,vtipně jsi nám popsala katastrofu v bytě.Jelikož to u tebe znám,soucitila jsem po celou dobu čtení s tebou.Vidět jak se koupelna i kuchyň mění ve staveniště musela být hrozná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.