Moje mapa k Vídrholci
ilustrační foto: pixabay.com

Moje mapa k Vídrholci

18. 7. 2017

Znám spoustu map a ráda v nich čtu. Tak zkoumám na příklad mapy zeměpisné, topografické, orientační, katastrální, samozřejmě turistické, ale i  vojenské a třeba i genetické.  Ale mapa, kterou jsem jednoho dne objevila, se vymykala všem ostatním. Vytvořila se totiž samovolně v rozměrech 3D,  zvětšovala se do výšky, do šířky i do hloubky, dokonce začala být i plastická a v mých očích vzbuzovala děs.Na omak byla vlhká, drolivá, prostě záhadná a hnusná. Byla totiž ve stěně mého příbytku. Zkoumali jsme ji a četli si v ní ze všech stran, pozvali jsme i odborníky, aby se v ní orientovali. Úvahy byly děsivé. Něco někde teče, ale kde to rozvodí je,  to mapa neukazuje. Jak je to možné, ptám se já. Když byl můj syn na sexuologické přednášce /coby puberťák/ u dr. Radima Uzla, přinesl si domů hrst krabiček s prezervativy a na nich byl slogan: S NAŠIMI MAPAMI TREFÍTE DO KAŽDÉ DÍRY. Jak je možné, že s touto záhadnou mapou nelze žádnou díru u mne objevit???

Mapa nemapa...začali jsme jednat.. Sbíječky drnčely, obkladačky v koupelně se hroutily k zemi, krásná dlaždicová podlaha v barvě písku se otvírala až na škváru. Vlhkost mé mapy sdělovala, že už tam budeme. Nebyli! Rozkopala se i zeď za kuchyňskou linkou, protože i tam  se v skrytu mapa šířila do všech světových stran. Nic. Stála jsem tedy v koupelně nad mojí krásnou vanou a bylo mi jasné, že nepřežije. Vykopali ji a odnesli na terasu. Pod vanou byla konečně kóta 3, se zakopaným psem.Tam se v údolíčku sbíhaly odpady z umyvadla, dřezu i vany a tam zelo kolem rozlepených svodů jezírko. Ve spoji byl kráter jako kráva.

Firma a její odborníci vše spravili za tučnou odměnu a já teď žiji jak na Vídrholci. Na hlavě mám čepici proti průvanu,  protože mám všechno otevřené dokořán a suším a suším. Mapa se vytrácí a já si musím přiznat, že přece jen k něčemu byla dobrá. Vyčetli jsme z ní katastrofu trvalého zavodňování domácí aglomerace. Pokud by vás spolehlivá mapa zavedla ke mně na návštěvu, vezměte si  s sebou čepici!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%