Jurkovičova rozhledna
Foto: autorka

Jurkovičova rozhledna

1. 6. 2017

Od roku 2012 stojí na Karlově kopci v Rožnově pod Radhoštěm rozhledna, kterou již v roce 1896 navrhl známý architekt Dušan Jurkovič. Celková výška rozhledny je 32 metrů, nejvyšší vyhlídková plošina je ve výšce 19 metrů. Zajímavostí stavby je, že téměř všechny práce byly prováděny ručně podle starých pracovních postupů.

Přístup na rozhlednu je možný z Valašské dědiny Valašského muzea v přírodě /VMP/ a po zelené turistické značce od parkoviště VMP nebo z obce Dolní Bečva. Pro naši odpolední vycházku jsme zvolili poslední variantu.

Z Rožnova na Dolní Bečvu jsme jeli autobusem a od obecního úřadu se vydali po cyklostezce k mostu přes řeku Rožnovská Bečva. Zde jsme odbočili do lesa a zelená turistická značka nás dovedla až na Karlův kopec. Pořídili jsme několik záběrů barevné rozhledny a po upravené lesní cestě sestoupili k náhonu, který vede do Mlýnské doliny VMP. Putování jsme zakončili v areálu tenisových kurtů při pivku. A bodlo.

Z naší procházky jsem připravila krátkou fotoreportáž. Pokud máte zájem, nakoukněte.

 

výlet
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Přiznávám,ač z blízkého kraje, na této půvabné rozhledně jsem ještě nebyla.Budu to muset napravit. Všem účastníkům přeji příjemný pobyt v našich krásných Beskydech a pitoreskním Rožnově. A držím palce pro pěkné počasí.mm
Naděžda Špásová
Aničko, ta rozhledna je opravdu krásná.
Marie Seitlová
Krásný program nás čeká, těším se na setkání s fajn lidičkami.
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Aničko, přijedu do Rožnova okolo 16 hod. v pátek, ráda se výletů zúčastním a rozhodnu se až dojedu. Čeká mně 6,5 hodinová cesta vlakem a v pátek asi budu ráda, že se zúčastním společného večera. jinak nabídka vletů je velmi lákavá a určitě něco podniknu. Proto jedu do Beskyd abych si užila jejich krás. Nikdy jsem v těchto místech nebyla.
Anna Čípová
Helenko a Jani, děkuji za vaše názory.
Jana Šenbergerová
Přikláním se k názoru Helenky. Možnosti jsou parádní, určitě si každý vybere. Nás v poslední době zrazují a omezují především nohy.
Helenka Vambleki
Aničko, dle mého se můžeme o denních aktivitách rozhodovat na místě. Třeba v Doksech jsme se taky rozdělili na různé památky. Hlavní jsou asi večery společně, k čemuž by se asi mohly použít prostory hotelu a ten bowling - ale je to jen můj názor a počkám na další nápady :-)
Libuše Křapová
Aničko Čípová, já a Majka Petrová máme nějaké problémy. Nemůžeme do Rožnova přijet. Lze pobyt stornovat? Je to na poslední chvíli, to vím, ale prostě se něco pokazilo. Díky
Hana Rypáčková
A nebylo to pro některé z nás tak daleko.V tomto počasí je cestování tak úmorné...Ale Beskydy stále krásnější....Parádní program.
Anna Čípová
Termín setkání se blíží a stále připravuji různé varianty programu. Chci se s vámi poradit, co zařadit a co vypustit. Pátek – orientační procházka městem a parkem, koncerty v rámci akce „Noc kostelů“ /www.roznov.cz/noc-kostelu/ , posezení v prostorách restaurace hotelu nebo návštěva tanečních klubů. Sobota – výlet na Pustevny a Radhošť, návštěva skanzenu a rozhledny, na náměstí akce „Rožnovský festival vína“ a v městském parku akce „Rožnov lázeňský“ /www.roznov.cz/roznov-lazensky/. Večer turnaj v bowlingu. Neděle – výlet na vrchol Soláň, návštěva skanzenu. Možností máme mnoho, jen aby přálo počasí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...