Setkání v Rožnově p.R. - výlet na vrchol Soláň
FOTO: autorka

Setkání v Rožnově p.R. - výlet na vrchol Soláň

23. 5. 2017

Termín setkání v Rožnově se blíží a já vás chci v předstihu pozvat na několik míst, která stojí za návštěvu. Cílem dnešního výletu bude vrchol Soláň /861 m/, který je považován za jednu z nejkrásnějších částí Valašska. Dostupnost vrcholu je z Rožnova poměrně snadná. Autobus zvládne 19 km a výškové převýšení 400 m za 30 minut, cena jízdenky v rozmezí 29,- až 33,- Kč.  

Tak vyrážíme. Prvním cílem nenáročné procházky bude informační centrum Zvonice, kde je stálá expozice valašských umělců a za 15,- Kč je možné zhlédnout výstavu výtvarných děl Rudolfa a Martina Cigáníkových. Výstavní prostory jsou oživeny sbírkou hrníčků a bonsají.

Pokračujeme po červené turistické značce k lyžařskému areálu. Nejdříve půjdeme po asfaltové cestě a potom asi 1km po lesních cestách. Budeme se kochat pohledy na masiv Beskyd a Javorníků, husté lesy, horské louky a dřevěnice. Na rozcestí pod vrcholem opustíme červenou značku a po žluté sejdeme přes les a louky na asfaltovou cestu. Ta nás dovede kolem chalup a střediska Horské služby k hotelu Soláň.  A zde se rozhodneme, zda navštívíme Valašský ateliér u Hofmanů nebo jen posedíme na terase hotelu při pivečku či kávičce. Je to ostuda, ale v ateliéru jsem ještě nebyla.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout, co vás čeká, když se na Soláň vydáte. Ale věřte, skutečnost je mnohem krásnější.

A příště vás pozvu na Karlův kopec.

 

Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Děkuji za vaše komentáře. Dobré počasí musí zařídit Zdenka. Už se na všechny těším.
Jana Šenbergerová
Už se také těšíme. :-)
Eva Balúchová
V KOLIK PLaNUJETE PRIJEZd???
Jaroslava Handlová
Těším se, že se tam znovu po několika letech podívám.
Alena Vávrová
Je tam krásně, těším se. Soláň mám spojenou se jm. ak. mal. Fr. Podešvy a jeho ženy. Svoje, někdy neposlušné nohy, budu řešit až na místě ;-).
Eva Balúchová
Jestli mě to koleno dovolí,určitě bych si ráda vyšlápla na Soláň.Snad to zábaly a kostival zvládnou.A když né,tak sáhnu k chemii.Prostě Pustevny a Soláň bych chtěla zvládnout.
Hana Práglová
Děkuji za krásné ukázky. I když to tam z velké části znám,velice se těším!!!
Dana Kolářová
„Beskyde, Beskyde kdo po tobě ide“… na červen se těším.
Květuše Pinkasová
Očima a povídáním Aničky, vše mnohem krásnější a já vzpomenu na náhodné nádražní setkání Vladimíra s mými turisty 1.května a pohotový tel. s Aninkou z pobytu v Luhačovicích!
Marie Ženatová
Na Soláni jsem byla loni, je tam skutečně moc krásně. Aničko budu na Vás všechny moc myslet a přeji krásné počasí...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...