Setkání v Rožnově p.R. - výlet na vrchol Soláň
FOTO: autorka

Setkání v Rožnově p.R. - výlet na vrchol Soláň

23. 5. 2017

Termín setkání v Rožnově se blíží a já vás chci v předstihu pozvat na několik míst, která stojí za návštěvu. Cílem dnešního výletu bude vrchol Soláň /861 m/, který je považován za jednu z nejkrásnějších částí Valašska. Dostupnost vrcholu je z Rožnova poměrně snadná. Autobus zvládne 19 km a výškové převýšení 400 m za 30 minut, cena jízdenky v rozmezí 29,- až 33,- Kč.  

Tak vyrážíme. Prvním cílem nenáročné procházky bude informační centrum Zvonice, kde je stálá expozice valašských umělců a za 15,- Kč je možné zhlédnout výstavu výtvarných děl Rudolfa a Martina Cigáníkových. Výstavní prostory jsou oživeny sbírkou hrníčků a bonsají.

Pokračujeme po červené turistické značce k lyžařskému areálu. Nejdříve půjdeme po asfaltové cestě a potom asi 1km po lesních cestách. Budeme se kochat pohledy na masiv Beskyd a Javorníků, husté lesy, horské louky a dřevěnice. Na rozcestí pod vrcholem opustíme červenou značku a po žluté sejdeme přes les a louky na asfaltovou cestu. Ta nás dovede kolem chalup a střediska Horské služby k hotelu Soláň.  A zde se rozhodneme, zda navštívíme Valašský ateliér u Hofmanů nebo jen posedíme na terase hotelu při pivečku či kávičce. Je to ostuda, ale v ateliéru jsem ještě nebyla.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout, co vás čeká, když se na Soláň vydáte. Ale věřte, skutečnost je mnohem krásnější.

A příště vás pozvu na Karlův kopec.

 

Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.