Český den proti rakovině - 10.květen 2017
Ilustrační foto: pixabay.com

Český den proti rakovině - 10.květen 2017

8. 5. 2017

S různými druhy rakoviny jsme se někteří z nás seznámili osobně nebo prožili těžká období se svými blízkými příbuznými či přáteli. Sama jsem ve svých 53 letech touto zákeřnou nemocí onemocněla a prošla si peklem chemoterapií, až nakonec mě zachránila transplantace kostní dřeně. Jen zásluhou vyspělé lékařské mediciny a pomocí své rodiny jsem celé období zvládla a mohu dnes ve svých dožitých 71 letech říci, že i přežila.

Proto jsem se rozhodla všem připomenout, že Český den proti rakovině se v letošním roce koná ve středu 10. května. Letos se uskuteční již 21. ročník této nejstarší sbírkové akce v ČR, při které můžete koupí žlutého kvítku měsíčku lékařského podpořit boj proti rakovině. Žluté kytičky s modrou stužkou budou nabízet dobrovolníci v ulicích více než 1100 měst a obcí. 

Z chatu či jiných příspěvků je zřejmé, že hodně z Vás pomáhá svými finančními prostředky na různé charitativní účely. Je to např. Dobrý anděl, Bílá pastelka a tak bych mohla jmenovat řadu těchto dobročinných sbírek. Patří Vám za to velký dík.

Přeji touto cestou všem, kteří se zhoubnou nemocí bojují, aby jejich boj byl vítězný. K tomu nám pomáhá moderní medicina, pevná víra v uzdravení a partnerské zázemí. A pozor - existuje také něco, čemu se říká "rakovina duše". A těm zdravým přeji, aby hrůzu slova "rakovina" či "máte zhoubný nádor" nikdy neslyšeli.

 

zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Děkuji kteří svým nákupem žlutého kvítku podpoří tuto dobročinnou sbírku ve prospěch nemocných tak zákeřnou nemocí.Já se samozřejmě připojím, tak jak dělám každoročně.
Elena Valeriánová
Doufám, že zítra někoho potkám a koupím si. Vozíme je zapíchnuté v autě na zrcátku.
Soňa Prachfeldová
Budu muset vyjet do města, abych si ji koupila. Rakovina je mor současnosti, každý z nás , či z blízkého okolí ji překonal, nebo také ne. Věřme, že bude vynalezen spásný lék a počet uzdravených bude jen stoupat. Měsíček je velká léčivka i odolná kytička. Sama se vysemení a roste a kvete neustále na mnoho zahrádkách. Dobrý symbol !
Zuzana Pivcová
Jarmilko, díky za připomenutí. Určitě se alespoň takto maličko přidám. Vždy si kytičku koupím, vzpomenu si na maminku, a pak měsíček uložím, nenosím viditelně, pro mě není třeba. Všem přeji hodně síly a duševního optimismu a hezkých myšlenek. Ať není žádný boj s nemocí nutný.
Marie Seitlová
Každý rok si kytičku kupuji, je třeba podpořit dobrou věc.
Lenka Hudečková
žlutých kytiček máme plné zrcadlo, ale jistě si zase dvě koupíme...
Helenka Vambleki
A já je budu letos už potřetí prodávat, snad budou lidé dajní
Naděžda Špásová
Žlutou kytičky už mám, sice jen virtuální, ale i ta se počítá. Poslala jsem sms. Jarmilko, je dobré to připomenout.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...