Nádraží je konečnou stanicí úzkorozchodné železnice spojující dva kraje. Úzkorozchodka dodnes slouží svému původnímu účelu, každodenní osobní a nákladní dopravě. Je významnou technickou památkou a hojně navštěvovanou turistickou zajímavostí. Během letní sezóny se zde pořádají pravidelné zážitkové jízdy parním vlakem s historickými vozy. Na přání zákazníka formou objednávky lze vypravit i zvláštní vlak. Zhruba 2 km od vesnice se nachází muzeum s unikátní soukromou sbírkou největší v Evropě, chráněnou Ministerstvem kultury. Vstupné je dobrovolné.
FOTO: autorka
Poznáte toto nádraží?
1. 3. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ilona Erika Kolář
1.3.2017 20:01
Nádražích mám nafocených díky manželově zálibě neuvěřitelně mnoho, prakticky celou republiku, nejvíce práce mi činí hledání určitých snímků. Sice fotíme oba, ale já jsem lajdák na třídění a mám v tom chaos.
Ilona Erika Kolář
1.3.2017 19:56
Gratuluji všem, kdo jste uhodli, je to skutečně Obrataň. Jako první přidala hned dopoledne další nápovědu Helenka. Ještě něco k muzeu: ve vesnici (spíš osadě) Dvořiště se nachází v chalupě p. Fr. Daňka Muzeum izolátorů a bleskojistek. Obsahuje exponáty z celého světa, nejstarší exponát pochází z roku 1876. Sbírka sčítá přes pět tisíc kusů a i zahrada je plná exponátů. Bylo to jednoduché, ale doufám, že jste se alespoň trochu pobavili.
Anna Čípová
1.3.2017 18:24
Zase jedno nádraží, kde jsem nebyla. Hodně napověděla Zdenka a potom jsem Obrataň dohledala na Wikipedii.
Naděžda Špásová
1.3.2017 16:14
Už to taky vím, ale nepovím. Jen trochu napovím, je to O, ale nikdy jsem tam nebyla.
Lenka Hudečková
1.3.2017 12:37
Na tomto nádraží jsem byla Xx, protože jezdím tímto směrem na dovolené...je to krásné místo na ... Čech :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem