Poznáte toto nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte toto nádraží?

26. 2. 2017

Nádraží jako malované. Nachází se v městě ležícím na řece, jež ústí do největšího toku Moravy. Jedním ze symbolů města je originální dřevěná socha, která každou hodinu rozezní zvon na radnici. Miniatura se prodává také jako suvenýr. V tomto městě se v roce 2015 udála velká tragédie.

 

Poznáte nádraží?

 

Myslím, že hádání je dnes velice jednoduché.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Děkuji všem, kdo jste hádali a skutečně potvrzuji, že se jedná o nádraží v Uherském Brodě. Socha Černého Janka stojí ve výklenku radnice jako vzpomínka na obléhání kuruckými vojsky v 17. století. Podle pověsti mladík se začerněnou tváří zachránil, i když svou neopatrností, město. Prodávají se tam sošky Černého Janka jako suvenýry, ale stojí okolo 700 Kč, protože se jedná o originální ručně dělané figurky. V únoru roku 2015, bohužel, došlo k tragédii, když šílený střelec postřílel v restauraci osm lidí a pak i sebe. Mám radost, že jste se zapojili do hádání.:)
Alena Tollarová
Já jsem tedy byla vedle jak ta jedle. Hledala jsem spíš podle nějaké železniční tragédie. O dřevěné soše, která rozezní zvon, jsem nikdy neslyšela, tak jsem se mrkla na UB až podle Nadiny odpovědi. A hele, ono to je ono ...
ivana kosťunová
Už je to tak - Uherský Brod.
Elena Valeriánová
Ach jo, "Díky Ilonko"
Elena Valeriánová
Nádraží jsem nepoznala, ale podle nápovědi jsem na to přišla (díky internetu). Tragická událost roku 2015 mě přivedla na Uherský Brod. A na internetu jsem se dočetla o dřevěné soše na místní radnici. Přečtěte si pověst o jejím vzniku, Černý Janek si Vaši pozornost zaslouží. Díky Ikonkou.
Dagmar Jahnová
Jasná zpráva , podle nápovědy to je Uherský Brod. Nebo se pletu?
Alena Vávrová
Jj, je to pravda, je to tak ;-) jak leckdo dole naznačil, či píše. Mockrát jsem přes něj jela.
ivana kosťunová
Ještě mě napadlo Valašské Meziříčí -mezi-řekami- a mají tam Sv. Floriána . Ale spíš budu zase za Neználka.
ivana kosťunová
Železniční neštěstí ve Studénce- na to se pamatuji. Ale napovídající tvrdí, že Uherský Brod, tak nevím. Řeknu Studénka a vůbec mi to lehké nepřipadá.
Zuzana Pivcová
Pro většinu je hádání možná jednoduché, ale já klasicky nevím. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...