Advent - čas rozjímání? Jak u koho...
Ilustrační foto: pixabay.com

Advent - čas rozjímání? Jak u koho...

29. 11. 2016

Čas klidu a rozjímání? Kdo to řekl? Můj advent je nejplnější část roku. V listopadu má narozeniny má dcera, v listopadu zemřel můj manžel. V prosinci se narodili má vnučka, vnuk, syn a manžel mé dcery. V prosinci zemřela má maminka, tatínek a manžel mé sestry. A také několik mých blízkých má v prosinci svátek.

Do vzpomínek se, bohužel, nemohu vnořit, nemám čas. Protože nejsem ten, kdo nakupuje dárky během celého roku, tak pracně hledám komu čím udělat radost. A to tedy moc jednoduché není, však to znáte. A také peču, i když každý rok říkám, že letos naposled. Celý rok průběžně uklízím, takže žádné gruntování, ale čistá okna a sněhobílé záclony na Vánoce být musí. To všechno během klidného adventu.

Také se scházím s přítelkyněmi, chodím ráda na předvánoční výstavy. V každé pražské čtvrti musím vidět vánoční strom a hodnotím, který je letos nejpěknější.

Takovou honičku celý rok určitě nemám. Večer usednu do svého křesla, podložím nožky, pustím televizi a usnu (skoro každý večer). Rozsvícené svíčky po bytě miluju. Dokud ještě byla kočička, nedovolila jsem si je rozsvěcet. Jednou jsme zažili, ještě s mým mužem, jak našemu kocourkovi chytil ocásek od svíčky, ale stihli jsme uhasit, Lumpík to ani nevnímal. Letos už kočička není, stejně si asi netroufnu svíčky zapálit. Nechci se zařadit mezi adventní žháře.

Ale stejně tohle předvánoční běsnění miluju. Právě teď spěchám na adventní setkání do Vinoře, zítra na Recitál Lubomíra Mullera do kavárny Dadap v Praze 8. Příští týden do divadla Gong na "Kouzlo Vánoc".

Tak přeju hodně sil i vám, kteří jste na tom podobně jako já.

advent Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Olinko, děkujeme za krásná slovíčka... :-) :-) :-)
Hana Rypáčková
Olinko, úplně tě vidím..Dnes jsem naprosto vyždímaná, ani ne tak malé děti , ale rodiče a mluva páté přes deváté mě dostala.. Ale už se zase zberkávám. V kostele jsou senza vánoční koncerty, dnes je začal na hradě trh, nálada se mi vrací.
Marie Magdalena Klosová
Milá Olinko,mám plný diář předvánočních akcí a setkání,a do toho stále pocit,že jsem se právě vrátila z dovolené.Tak ráda bych napsala pokračování "své Itálie",ale jaksi... Ale na posezení u svíčky s vánoční hudbou si čas najdi.Jako já.Moc zdravím.mm
Jarmila Peerová
Milá Olinko,jak jsem se dočetla,máš všeho " přehršel ",a to jak smutného vzpomínání,tak i různých radostí.Měla bych asi napsat,že je mi líto,že máš takové " hoňky ".Nenapíši,opak je pravdou.Je to Olinko báječné,že máš tolik plánů,že jsi tak čilá a aktivní,že máš skvělou rodinu a přátele a že to vše zvládneš.K tomu máš můj obdiv a velkou gratulaci,,,,jen tak dál.Moc Tě zdravím....
Dana Kolářová
Oli, příjemné zážitky, ale občas odpočívej. Hezký Advent.
Soňa Prachfeldová
Olinko, to je právě ten krásný Advent i s tou předvánoční honičkou dárkovou. A večer správně u tv medituješ. Prosinec jsem také měla nabitý a mám narozeninami a svátky mých milých a také protkaný odchodem ze světa mé maminky a manžela. Tak to je a radujme se ze všech maličkostí .
Danuše Onderková
Olinko, pěkně jsi to napsala a hlavně si advent v klidu užij. Já to nemám sice tak nabité jako ty, ale v říjnu má narozeniny snacha a maminka od Eliščiného přítele a hned začátkem listopadu Eliška a já. Takže když už se tak málo setkáváme, můžeme narozeniny slavit spolu. U mne letos Advent začal operací a tak se budu dávat do kupy. Přeji ti nádherný advent i se vším co máš naplánováno. Jsem ráda, že tě mám mezi svými přátely
Lidmila Nejedlá
Olinko, to jsi celá Ty. Akční, moderní, komunikativní. Mám Tě ráda.
Zuzana Pivcová
Stihneš toho, Olinko, hodně, a přitom to nejsou žádné formální zbytečnosti. Ale i bez kočky pozor na rozsvícené svíčky po bytě! :-)
Eva Balúchová
Vidím,že si předvánoční běsnění užíváš a to ti přeji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.