Advent - čas rozjímání? Jak u koho...
Ilustrační foto: pixabay.com

Advent - čas rozjímání? Jak u koho...

29. 11. 2016

Čas klidu a rozjímání? Kdo to řekl? Můj advent je nejplnější část roku. V listopadu má narozeniny má dcera, v listopadu zemřel můj manžel. V prosinci se narodili má vnučka, vnuk, syn a manžel mé dcery. V prosinci zemřela má maminka, tatínek a manžel mé sestry. A také několik mých blízkých má v prosinci svátek.

Do vzpomínek se, bohužel, nemohu vnořit, nemám čas. Protože nejsem ten, kdo nakupuje dárky během celého roku, tak pracně hledám komu čím udělat radost. A to tedy moc jednoduché není, však to znáte. A také peču, i když každý rok říkám, že letos naposled. Celý rok průběžně uklízím, takže žádné gruntování, ale čistá okna a sněhobílé záclony na Vánoce být musí. To všechno během klidného adventu.

Také se scházím s přítelkyněmi, chodím ráda na předvánoční výstavy. V každé pražské čtvrti musím vidět vánoční strom a hodnotím, který je letos nejpěknější.

Takovou honičku celý rok určitě nemám. Večer usednu do svého křesla, podložím nožky, pustím televizi a usnu (skoro každý večer). Rozsvícené svíčky po bytě miluju. Dokud ještě byla kočička, nedovolila jsem si je rozsvěcet. Jednou jsme zažili, ještě s mým mužem, jak našemu kocourkovi chytil ocásek od svíčky, ale stihli jsme uhasit, Lumpík to ani nevnímal. Letos už kočička není, stejně si asi netroufnu svíčky zapálit. Nechci se zařadit mezi adventní žháře.

Ale stejně tohle předvánoční běsnění miluju. Právě teď spěchám na adventní setkání do Vinoře, zítra na Recitál Lubomíra Mullera do kavárny Dadap v Praze 8. Příští týden do divadla Gong na "Kouzlo Vánoc".

Tak přeju hodně sil i vám, kteří jste na tom podobně jako já.

advent Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%