O setkávání íček
FOTO: archiv autorky

O setkávání íček

20. 10. 2016

Jsem na íčku čtyři roky. Díky webu jsem poznala spoustu senzačních lidiček. Nejméně padesát už jsem poznala osobně. S některými se potkávám i mimo celoíčkové akce.

Podobné to bylo i tento víkend. Měla jsem už dlouho dopředu koupené jízdenky na černý rychlovlak do Prahy. Nemohla jsem tušit, že zrovna o tomto víkendu mi doma v Bohumíně utečou důležité akce jako řecké setkání v Maryšce, jubilejní desáté seniorské hry či celostátní akce Ligy proti rakovině Plaveme prsa. Ale narostl mi jen jeden zadek, a i když je dost prostorově výrazný, nelze s ním sedět na dvou či dokonce třech židlích. Ztrátná jsem určitě nebyla. Užila jsem si vnoučka, projela se s Olgou historickým vlakem a v neděli se sešla v Poděbradech s Lidmilou. Věnovala se mi i přesto, že měla problémy s otékající rukou po bodnutí nějakým hmyzem.

Jako odborný průvodce mi ukazovala krásy lázeňského městečka, protože loni při poděbradském íčkařském  setkání jsem s nemocnou nohou nemohla chodit, a hodně mi tenkrát uteklo. Našemu setkání přálo i počasí, znatelně se oteplilo a dokonce vylezlo zpod mraků slunce. Odjížděla jsem s pocitem pohodově strávené neděle. Do mého cestovatelského deníčku mi Lidmila hned za obrázek, který mi namaloval vnuk Matěj, napsala k turistickým známkám:

„Šestnáctého desátý už nelze chodit nahatý. Kavárnička přijde vhod a procházka na sluníčku dala barvu našim líčkům. Helenko, měly jsem se krásně a já z toho skládám básně. Mám jen trochu muka, upadne mi ruka.“

Ruka Lidmile naštěstí neupadla, a tak mi může zase na další setkání upéct ten báječný štrůdl, který jsem přivezla domů ochutnat i řeckému ministrovi. Olizoval se!!! Jen teď mám strach, aby si pro něj za Lidmilou nejezdil sám!

čtenáři
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Jó, Poděbrady já mám už s Lidmilou nejen projité, proplavané, ale i protančené. Bože, tam bylo krásně, to byl vikend! Snad bude repeté... :-)
Dana Kolářová
Setkávání íčka, ta bývají hezká, setkávání íček, ta jsou ještě hezčí… :-)
Alena Tollarová
Že ruka Lidmile neupadla, to nám ukázala hned 20.10. ve Slavii na dalším setkání íček. No není to prima? Já se do těch Poděbrad pořád ne a ne dostat a taky jsem si to vloni při setkání předsevzala. Moc se mi tam líbilo. A projít si je s Lidmilou? To určitě nemá chybu.
Lidmila Nejedlá
Helenko, líbí se mi, jak jsi napsala, že se scházejí "íčka". Jo, přátelství je prima.
Lenka Hudečková
Krásné setkání děvčata. My se do Poděbrad letos taky chystali, ale nakonec jsme to odložili. Tak snad příští rok. A třeba se taky sejdeme s Lidmilkou :-). Prima článeček
Olga Štolbová
Ahoj, také se přidávám. Helen i Lidu jsou nepřehlédnutelné, každá trochu jinak a já je mám obě moc ráda. S každou je vždycky hezky. A jeden pivní čtvrtek v Poděbradech by byl také prima. Napište, kdo by byl schopen, bez přespání, absolvovat. Z Prahy jedna hodina busem. Jo, Heli, krásně popsaný výlet. *****
Eva Balúchová
Musím se přidat.Ano,Poděbrady a Lidmila nikdy nikoho nezklamou.Po srazu už jsem tam byla dvakrát a na jaře se chystám znovu.
Marie Novotná
Helenka,,jede".Ano,Poděbrady a Lidmila-ty nikdy nezklamou.Díky za připomenutí.Ráda vzpomínám .
Marie Seitlová
Krásné setkání v krásném městě. A Lidmilka je super průvodkyně, to jsem před nedávnem také zažila. Lidmilko, ale před 3 týdny jsi byla v letních šatech.
Zuzana Pivcová
Poděbrady a celá akce organizovaná Liduškou se mi líbila a ráda na ni vzpomínám. Na jaře jsme jeli na jízdu motorek do Poděbrad na zahájení sezóny, zaparkovali jsme poblíž Junior Hotelu, a protože jsem si potřebovala nutně odskočit, vběhla jsem tam, navíc s odvoláním, že jsem známá paní LN a že jsme tam byli ubytováni loni. Recepční byli milí a proběhlo to v pohodě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.