O setkávání íček
FOTO: archiv autorky

O setkávání íček

20. 10. 2016

Jsem na íčku čtyři roky. Díky webu jsem poznala spoustu senzačních lidiček. Nejméně padesát už jsem poznala osobně. S některými se potkávám i mimo celoíčkové akce.

Podobné to bylo i tento víkend. Měla jsem už dlouho dopředu koupené jízdenky na černý rychlovlak do Prahy. Nemohla jsem tušit, že zrovna o tomto víkendu mi doma v Bohumíně utečou důležité akce jako řecké setkání v Maryšce, jubilejní desáté seniorské hry či celostátní akce Ligy proti rakovině Plaveme prsa. Ale narostl mi jen jeden zadek, a i když je dost prostorově výrazný, nelze s ním sedět na dvou či dokonce třech židlích. Ztrátná jsem určitě nebyla. Užila jsem si vnoučka, projela se s Olgou historickým vlakem a v neděli se sešla v Poděbradech s Lidmilou. Věnovala se mi i přesto, že měla problémy s otékající rukou po bodnutí nějakým hmyzem.

Jako odborný průvodce mi ukazovala krásy lázeňského městečka, protože loni při poděbradském íčkařském  setkání jsem s nemocnou nohou nemohla chodit, a hodně mi tenkrát uteklo. Našemu setkání přálo i počasí, znatelně se oteplilo a dokonce vylezlo zpod mraků slunce. Odjížděla jsem s pocitem pohodově strávené neděle. Do mého cestovatelského deníčku mi Lidmila hned za obrázek, který mi namaloval vnuk Matěj, napsala k turistickým známkám:

„Šestnáctého desátý už nelze chodit nahatý. Kavárnička přijde vhod a procházka na sluníčku dala barvu našim líčkům. Helenko, měly jsem se krásně a já z toho skládám básně. Mám jen trochu muka, upadne mi ruka.“

Ruka Lidmile naštěstí neupadla, a tak mi může zase na další setkání upéct ten báječný štrůdl, který jsem přivezla domů ochutnat i řeckému ministrovi. Olizoval se!!! Jen teď mám strach, aby si pro něj za Lidmilou nejezdil sám!

čtenáři
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%