Tip: Kavárna Ennea v Jeseníku
FOTO: autorka

Tip: Kavárna Ennea v Jeseníku

13. 7. 2016

Léto teprve pořádně nabralo dech a nejeden turista či lázeňský host zavítá do našeho okresního města, do Jeseníku. Pokud se tak stane i někomu z vás a vaše prázdninové kroky zamíří právě k nám, přijměte, prosím, pozvání na kávu.

Klidně můžete přijít i k nám domů, budete vítáni, ale v kavárně Ennea v Jeseníku si budete moci vybrat hned z několika druhů lahodných káv, domácích limonád a k tomu si dát třeba i dobrý dezert.

Kavárna Ennea nemá sice dlouhou historii, ale už se do koloritu našeho města zapsala, jako jedno z míst, které stojí za návštěvu. V interiéru na vás dýchne kouzelná a neopakovatelná atmosféra „prvorepublikových“ kavárniček v tom nejlepším slova smyslu. Interiér působí velmi teple a zabydleně. Můžete si zde třeba při pití kávy přečíst noviny, číst knížku, besedovat s přáteli. A nebo jen tak pozorovat lidi za oknem, pokud máte štěstí a vaše místo je právě u okna. Stěny kavárny jsou místem pro výstavky fotografií a nebo obrazů. Měla jsem také tu čest zde vystavovat své fotografie.

Majitelka kavárny je velmi podnikavá mladá dáma a neusnula na vavřínech. Vedle kavárny otevřela obchůdek „Z okolí“, kde si můžete zakoupit regionální produkty. Chleba, koláče, sirupy, med … určitě neodejdete s prázdnou.
Srdečně vítejte!

Více info zde.

 

naše tipy restaurace
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Hned bych si tam sedla na kafe, ale...Kilometry.
Květoslava HOUDKOVÁ
Elenko, děkuji za pozvání a průzkum možnosti ubytování (já = 1 os. - to se hledá těžko). Ubytovatelé neberou na vědomí, že osamělých lidí přibývá (úmrtí-rozvody-rozchody).
Eva Balúchová
Elenko,možná...a jestli jo,tak kavárnu určitě navštívím.
Soňa Prachfeldová
Tvé pozvání Elenko zní lákavě, pěkné !
Elena Valeriánová
Milá Lenko, Květo i všichni ostatní, máte pravdu je to k nám relativně daleko, ale stojí to za to. Ubytování za rozumné ceny se zde určitě najde. Udělám průzkum a dám vědět.
Lenka Hudečková
Elenko krásná pozvánka k Vám, ale je to prostě moc daleko. Nevím, zda se někdy vydáme takový lán cesty...i když bych ráda, ale jak již někdo níže psal, chtělo by to na víc dní.... Fotky jsou velmi zdařilé, jako bych tam již seděla... děkuji za pozvání :-)
Anna Čípová
Jeseníky jsou v plánu, zda navštívíme i město Jeseník ještě nevím. Ale díky za pozvání.
Elena Valeriánová
Alenko, až zase pojedeš do KS, tak se určitě setkáme. Kavárna Ennea je jen kousek od autobusového nádraží. A z hvězdiček si nic nedělej, když nejde o život....
Marie Seitlová
Elenko, dík za představení krásné kavárny, tam určitě káva chutná.
Alena Tollarová
Elenko, škoda, že jsem o ní nevěděla dřív. Hned tak asi do Jeseníků znovu nepojedeme. Ale ráda jsem si opravdu vkusný interiér aspoň prohlédla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...