Villa Regenhart Jeseník
FOTO: autorka

Villa Regenhart Jeseník

29. 6. 2016

Pokud vás vaše cesty zavedou do našeho krásného malého okresního města, přijměte pozvánku k návštěvě hotelu VILLA REGENHART.

VILLA REGENHART JESENÍK

Od 26. června 2016 je hotel oficiálně otevřen a poskytuje širokou nabídku služeb. Kromě luxusního ubytování hotel nabízí svým hostům, ale i veřejnosti, moderní wellness a restaurační služby. Můžete využít tři druhy saun, relaxační bazén, hydromasážní vanu a nebo venkovní vířivku, a to i pro romantické chvilky pod hvězdným nebem. Dále má hotel k dispozici tři masérny, klienti si mohou vybrat z mnoha procedur. Okolí hotelu tvoří dosti rozlehlá zahrada a hotel je ukryt ze dvou stran za hradbou vzrostlých stromů. Hosté mohou tak relaxovat na prostorné terase a kochat se přitom zelení. Veškeré služby mohou využívat jak hoteloví hosté, tak i široká veřejnost.
Pojďte se nyní na něj podívat trochu zblízka.

Vila Regenhart, bývalé sídlo Všeobecné zdravotní pojišťovny, byla postavena koncem 19. století frývaldovským majitelem textilky. Ernst Regenhart, původem z Vídně, s manželkou Louisou si ve svahu nad řekou Bělou nechali postavit dle plánů vídeňských architektů bratrů Mayrederových v neobarokním stylu rodinné sídlo. Vila se stavěla devět let a parkově upravený areál byl obohacen ještě stavbou zahradnického domku ve stejném stylu. Oba objekty postavil domácí stavitel Alexander Nitsche. Troufám si říct, že bylo pro objekt štěstí, že unikl jak v období před rokem 1989, tak i po tomto roce rozsáhlejším úpravám či přestavbám. V roce 2012 začala přestavba vily v moderní Spa&Wellness hotel, název ponese po původních majitelích VILLA REGENHART.

Celý objekt je citlivě zrekonstruován a s maximální snahou je zachován původní neobarokní styl, přičemž poskytuje veškerý moderní komfort. Pro obyvatele Jeseníku je to více než dobrá zpráva. Přestože vila není památkovým objektem, zachování původního stylu a podoby bylo pro mnohé srdeční záležitostí.

Již dnes hotel nabízí různé hotelové balíčky služeb, dokonce i balíček pro seniory.

Více info na: www.villaregenhart.cz

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moc pěkná prezentace Elenko !
Eva Krausová
Elen, tedy je to nádherné místo, ale obávám se cen asi dost vysokých... Spíš je ale u mne bohužel problém, že Jeseníky jsou moc daleko.Byla jsem tam jednou s kamarádem, poznala Karlovu Studánku mj., ta mě tedy uchvátila, hotový balzám na duši.
Elena Valeriánová
Jitko, víš kde jsou Smetanový sady? Tak vila stojí prakticky nad nimi. Až přijdeš příště, tak tě tam vezmu.
Elena Valeriánová
Ivano, myslím, že pan Mendlík pod mé články nechodí a já bych si mu nedovolila "věnovat" žádnou fotku, ale mohla by být :-) Janí určitě to chce se tam podívat. Mají výbornou kávu a oběd za 80,-- Kč. Jak se tam vaří normálně, nevím. na párty nám chutnalo. Ale určitě se tam najíst půjdeme a vyzkoušíme. Zřejmě to nebude ubytování za hubičku, ale třeba privátní wellness pro 6 lidí na hodinu za 650,-- Kč. A taky jak jsem psala mají balíčky.
Zuzana Pivcová
Jel bych hned, ale spíš zase do té krásné krajiny, jako byla u Loučné, jen tak na koukanou, Ty služby bych ani nemusela.
Hana Rypáčková
To je dobře, že se už nic neboří, ale opravuje s citem...
Naděžda Špásová
Elen, vypadá to krásně. Nebude to spíš pro horních 10 tisíc? Ale za návštěvu to určitě stojí. Je to pro nás hodně z ruky. *****
Ilona Erika Kolář
Určitě je dobře, že se rekonstrukce takhle krásně podařila. Teď jde ještě o to, aby byl využit a jezdilo tam hodně lidí. Ono to asi moc levné nebude.
Jana Šenbergerová
Budeme muset zorganizovat nějaký výlet, abychom to obhlédli zblízka. Díky za zajímavou informaci. Na mé gusto příliš depresivně temné prostory, ale to může být jen pocit z dálky. Zblízka je to možná útulné.
ivana kosťunová
To je krása ! To se málokdy takhle poved, většinou rekonstrukce tyhle objekty zničí. Tady se podařilo zachovat duch tohoto domu, určitě i díky Jesenickým. Poslední fotka je pro pana Mendlíka, že |?Povedlo se.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.