Šumava – naše milovaná I.
FOTO: autorka

Šumava – naše milovaná I.

21. 5. 2016

Když si vzpomenu, že ještě před šesti lety jsem o Šumavě jen četla nebo viděla dokumenty v televizi, maximálně si prohlížela fotografie lidí, co tam byli. Když se tam chystala prvně naše Katka, tak jsem si povzdechla, že bych se tam také ráda jednou podívala. A to jsem absolutně netušila, že Šumavu nakonec osobně poznám a zamiluji se do ní.

Prvně jsme tam jeli na jaře roku 2011 a za uplynulých 5 let máme Šumavu téměř prochozenou křížem krážem. Když to vyjde, jezdíme tam 2x za rok.

Vloni na jaře – četla jsem knihu Marcely Mlynářové a ona tam popisuje tak nádherně putování po Šumavě, že jsem tu kapitolu dala přečíst Jiříkovi a oba jsme shodně řekli – tam musíme jet! Takový impuls to byl…(díky, paní Marcelo!)

Hned jsme si našli pobyt a na konci května odjeli do Zadova. Začali jsme branou Šumavy – Sušicí, poté ještě cestou navštívili hrad Velhartice. Ze Zadova jsme pak projeli Jezerní slať, Modravu, Srní, Čeňkovu Pilu, Kašperské Hory a Prášily. Všude se nám moc líbí a některá místa jsme viděli již vícekrát.

Byl to jen víkendový pobyt, ale cestou zpět jsme ještě dali vodní hrad Švihov a Dobřany :-)

Během června jsme si objednávali již další pobyt na Šumavě, ale o tom bude až další článek.

 

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(4.7 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Jitko, Vydru nikdy nevynecháme, nejraději k ní chodíme buď právě na Čeňkárně nebo na Modravě :-)
Alena Tollarová
Lenko, popisovaná místa jsme taky projeli. V Sušici jsme koukali, jak vypadá bývalé slavné Solo. Na Velhartice jsme nedojeli, protože bylo vedro a my jsme skončili v rybníce kousíček pod ním a stejně to dopadlo se Švihovem ... ach jo.
Jitka Mošovská
Hezké.. Fotkami jste mne připoměla známá místa. Vypravuji se na Vydru, Také jezdíme na Mlýny pro pstruhy.
Lenka Hudečková
Děkuji všem za krásná slova :-)
Libor Farský
Díky, Leni, krásné. Již se také těším na pokračování.
Eva Balúchová
Z Šumavy znám pouze Srní,Čeňkovu Pilu,Kašperské Hory a Kvildu.Moc se mě tam taky líbilo.Největší dojem na mě udělala řeka Vydra.
Zuzana Pivcová
Co článek, to pro mě seznamování s novými a novými krásami.
Jiří Hudeček
Ano, pamatuji si, že jsi mi z té knihy četla a psali jsme si kam musíme vyrazit. Do Národního parku Šumava jsme se vydali autem a zaparkovali na příhodném místě. Je pravda, že jsme jej prošli TÉMĚŘ celou. Samozřejmě je to myšleno obrazně, protože se snad ani celá Šumava projít nedá.
Jarmila Fialová
Málokterý obyvatel Šumavy by si troufl říci,že jí má prochozenou křížem krážem - Nádhera Šumavy je především v přírodě,lesích....prostě Národní park,kam nesmí auta a kde nepotkám davy lidí.
Jana Šenbergerová
Krása!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.