Za kulturou, v přírodě, u jezera...
Všechny fotografie: Z archivu Evy Krausové

Za kulturou, v přírodě, u jezera...

18. 2. 2024

Ač to nyní nevypadá a počasí je spíše jarní, my s Robinem jsme si letos sněhu užili. Ostatně, v zimě máme sníh i mráz raději, než mokro a bahno. 

Naše vycházky jsou většinou do lesa až k rybníku. Do Krušných hor v zimě nejezdíme, tam raději až na jaře. To se pak vydáme na Klíny nebo motoráčkem na Moldavu. Na Moldavě se totiž nemáme kde schovat před zimou, nádraží je tam zavřené a jen chátrá... Od tohoto roku mám nárok na poloviční jízdné, což je milý bonus. Po Mostě mohu jezdit téměř zdarma (jen za 40 Kč ročně). Fakt ale je, že my s Robinem chodíme hodně pěšky, takže té dopravy až tolik nevyužiji, ale vítám tu slevu.

Byli jsme se podívat k Jezeru Most, v zimě je to podívaná, protože je to velké zimoviště ptactva. Mj. tam letos byl spatřen ohrožený druh kachny, sameček zrzohlávky rudozubé. Byla ale u vody dost velká zima v ten den. Nicméně jsem natočila i videa (asi nějaké zde na "Íčku" uveřejním po zveřejnění tohoto článku).

Od letošního roku jsme se s kamarádkou Jarkou staly členkami Klubu přátel divadla a už jsme viděly operetu Mamzelle Nitouche, na kterou nás pozval sólista opery Severočeského divadla Radek Krejčí. Nyní jsme dostaly pozvánku na generálku Krasosmutnění a mj. na setkání s režisérem, herečkou Reginou Razovovou ve foyer divadla, tak toto pozvání asi přijmeme. Čeká nás představení Malý princ, na které se těším. Možná se zajdu podívat i na nějaké představení na hrad Hněvín. Loni nám bohužel představení na hradě zkazil déšť. Dříve jsem do divadla chodila pravidelně, měli jsme i předplatné. Tak to po mnoha letech napravím a do divadla zavítám častěji. Ani jsem nevěděla, že už před 5lety jsem mohla mít do divadla slevu 40%, coby seniorka. Letos díky KPD mám nárok na jednu vstupenku navíc zdarma na vybraná představení, čehož s kamarádkou využijeme a tudíž budeme mít obě slevu 50%. Nejen přiroda mi dodává energii do života, ale vítám i kulturu a setkání s kamarádkami. Věřím, že se v tom putování přírodou k nám přidá i kamarádka Boženka, která si konečně po mnoha letech práce užívá důchodu, a tak si s námi s Robinem snad vyjede i do těch našich hor Krušných. Ráda bych si tam zajistila minimálně prodloužený víkend, ač ještě raději bych uvítala dovolenou na Šumavě.

No a protože jsme s Jarkou a Boženkou oslavily mé půlkulatiny, nechyběla ani oslava narozenin Jarky. Po dobrém obědě jsme si vyšly k přesunutému kostelu. Někdy bych se chtěla znovu podívat i na věž kostela. Naposledy, když jsme tam byli, šli jsme kolem zvonů a byl to zážitek.

Přátelství je důležité a je třeba podnikat různé aktivity společně. Čtyřnohý parťák Robin je prima, ale člověk potřebuje i "dvounožce", aby si popovídal a sdílel radosti života.

I vám "Íčkaři" přeji pestrý život, zážitky. Ale hlavně zdraví, bez kterého by to dobrodružství nešlo.

(Za ty naše zážitky hovoří více fotografie)

Eva, Jarka & Robin

 

 

 

cestování fotografování kultura
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.