Šumava – naše milovaná I.
FOTO: autorka

Šumava – naše milovaná I.

21. 5. 2016

Když si vzpomenu, že ještě před šesti lety jsem o Šumavě jen četla nebo viděla dokumenty v televizi, maximálně si prohlížela fotografie lidí, co tam byli. Když se tam chystala prvně naše Katka, tak jsem si povzdechla, že bych se tam také ráda jednou podívala. A to jsem absolutně netušila, že Šumavu nakonec osobně poznám a zamiluji se do ní.

Prvně jsme tam jeli na jaře roku 2011 a za uplynulých 5 let máme Šumavu téměř prochozenou křížem krážem. Když to vyjde, jezdíme tam 2x za rok.

Vloni na jaře – četla jsem knihu Marcely Mlynářové a ona tam popisuje tak nádherně putování po Šumavě, že jsem tu kapitolu dala přečíst Jiříkovi a oba jsme shodně řekli – tam musíme jet! Takový impuls to byl…(díky, paní Marcelo!)

Hned jsme si našli pobyt a na konci května odjeli do Zadova. Začali jsme branou Šumavy – Sušicí, poté ještě cestou navštívili hrad Velhartice. Ze Zadova jsme pak projeli Jezerní slať, Modravu, Srní, Čeňkovu Pilu, Kašperské Hory a Prášily. Všude se nám moc líbí a některá místa jsme viděli již vícekrát.

Byl to jen víkendový pobyt, ale cestou zpět jsme ještě dali vodní hrad Švihov a Dobřany :-)

Během června jsme si objednávali již další pobyt na Šumavě, ale o tom bude až další článek.

 

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(4.7 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
nina hor- i v zimě je Šumava překrásná, procházky mezi krásnými chalupami, pak do nějaké zalézt na horký čaj, kávu nebo grog..My jsme jen turisté, tak nemohu posoudit zimní sporty, ale určitě je na Šumavě krásně i v zimě. Chce to hodně teplé a neklouzavé bory, teplou bundu a čepici.
nina hor
Dobrý den. Moc krásné. My teď přemýšleli jestli jet i v zimě. Máte zkušenost? Tu jsem narazila na článek a vypadá to dobře ( http://www.nadrybnikem.eu/zima-na-sumave/ ) Ale nevím nevím.
Elena Valeriánová
Leni, nějak jsem přehlédla tvé články o Šumavě, ale už jsem tady :-) Na Šumavě jsem byla jen jednou na vojenské rekreaci. Bylo tam krásně a já se zamilovala, do zadumčivých lesů, samot, do tichých rán. A sl8bila si, že se tam jednou vrátíme. Zatím zůstalo jen u toho slibu. Minulý rok dávali na Nově seriál Policie Modrava. Jeden z mála povedených. Krásné záběry na šumavskou přírodu a mně se zastesklo. Uvažovali jsme o podzimním pobytu, ale přišla moje nemoc a nastaly mi krušné časy. Teď jsi mi svým článkem a krásnými fotkami připomněla ten dávný slib a zažehla v mém nitru touhu. Jdu si přečíst pokračování.
Jitka Valachovičová
Leni, pěkný článek, hezké fotky. Máte s Jirkou krásného koníčka. Jak už jsem Ti kdysi napsala, mohla bys s Vašeho cestování udělat celý atlas-průvodce.*****
Lenka Hudečková
Hanko, i nás Brdy lákají, snad je také někdy projdeme. Byli jsme tam, ale jen kam se dříve mohlo. Ilono, Obří hrad neznám, musím si to najít..., jinak na Kašperku jsme také byli, ale ne vloni :-) Jaruš, věřím tomu, že jednou i vy na tu Šumavu zavítáte :-), Evi, Karlova Studánka mě taky láká, už léta, ale je to mooooc daleko.
Eva Krausová
Šumavu miluji. Jezdívala jsem tam s maminkou a fenkou Baruškou. Je pro mne daleko krásnější, než Krkonoše. Pravda ale je, že když jsem navštívila Jeseníky-Karlovu Studánku, tam jsem byla také unešena...
Jaroslava Korpášová
Nádherná upoutávka na místa, kde jsme ještě nikdy nebyli. Ze zmiňovaných míst známe jen vodní hrad Švihov, ale k té "pravé" Šumavě jsme se ještě neprocestovali. A to přitom těch výletů za rok podnikáme docela dost. Je pravda, že od nás ze severu Čech je to "jen" na víkendový pobyt daleko. Ale věřím, že v brzkých letech se tím směrem také vydáme. Letos nad Šumavou vyhrály Tatry díky výhodné nabídce od jedné CK. Každopádně Leni děkuji za připomenutí vašich cest a krásné fotky. 5* je samozřejmostí.
Ilona Erika Kolář
Na Šumavu jezdíme 2x ročně, znám ji velice dobře. Ve Velharticích probíhá výklad v dobových kostýmech. Nádherný je také Obří hrad a Kašperk.
Hana Rypáčková
Je to i moje láska. Je hezky leckde, teď třeba lákají neznámé Brdy, ale Šumava je láska.
Lenka Hudečková
Alenko, my jsme na Švihově byli už kdysi, ale nelíbilo se nám tam moc, místo vody bylo okolo hradu bahno. No a vloni jsme si to vynahradili. To byla voda krásná. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...