Film pro pamětníky: Strach
FOTO: Filmexport Home Video

Film pro pamětníky: Strach

26. 4. 2016

Tato syrová detektivka s výbornou kamerou, kvalitními hereckými výkony a úžasnou hudbou stála na počátku trilogie, ve které jsou hlavními hrdiny major Kalaš a nadporučík Varga. Nabízí skvěle vystavěný příběh a překvapivé rozuzlení. Předlohou filmu byl román Eduarda Fikera Kilometr 19.

U pohraničního městečka je na silnici nalezeno tělo mladého muže. Někdo ho úmyslně přejel. Místní v něm poznají studenta, který tam byl před časem na brigádě. Profesor Hechtl si je jistý, že se jedná o čerstvého absolventa Coufalíka. Major Kalaš a nadporučík Varga rozjíždějí pátrání. Stopa je zavede do fotografického ateliéru Bohuslava Pacera.  Pacerův syn Bert byl spolužákem Coufalíka a je majitelem auta, které mladíka přejelo. Ačkoliv se zdá, že důkazy hovoří jasně, tento případ není zdaleka tak jednoduchý.

Ve filmu hrají: Rudolf Hrušínský, Radoslav Brzobohatý, Bohuš Záhorský, Helga Čočková - mluví Jiřina Bohdalová, Soběslav Sejk, Zdeněk Hodr, Bohuš Hradil - mluví Jaromír Spal  

Snímek vyšel 20.4. na DVD firmy Filmexport Home Video a je k mání v trafikách za 99 korun, nebo v e-shopu www.filmexport.cz.

film pro pamětníky
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Dobrý den, omlouvám se, film byl natočen skutečně dle předlohy románu E.Fikera Kilometr 19. Kniha byla v nakladatelství MF vydaná v r. 1960, mám ji dokonce v e své velké knihovně! Pan Fiker napsal kolem 90 románů, hlavně detektivních a po r. 1948 se mnohé jeho knihy, až na výjimky, musely stáhnout z knihoven.Zemřel v 59 letech.
Vladka Steinová
Film "Strach" natočený podle stejnojmenné knihy Eduarda Fikera v r. 1963, je první ze série výborných krimi s majorem Kalašem. Nevím, proč Helgu Čočkovou nadabovala J.Bohdalová.Zmíněné obce Kromperk a Horní Lučná jsou ve filmu smyšlené. Spisovatel E.Fiker poskytl filmařům ještě další své knihy, které byly úspěšně zfilmovány.
Miroslava Jachimová
Skvělá detektivka. Znám ji pomalu nazpaměť, ale vždy se na ni ráda znovu podívám.
Zdenka Jírová
Je to moc pěkný film, kde hrají výborní herci.
ivana kosťunová
Stále se na to dá koukat.
Soňa Prachfeldová
Ale že to byly skvělé filmy , dnešní jim nesahají ani na patu !
Karel Boháček
Miluji staré detektivky, dá se na ně donekonečna koukat na rozdíl dnešních, které jsou zbytečně složité a rozvláčné, slovům nerozumíte. A černobílý film navíc podtrhuje napětí a emoce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...