Soutěž o filmový scénář: Silák
Ilustrační foto: ingimage.com

Soutěž o filmový scénář: Silák

8. 4. 2016

Obraz první:

Před hospodou dva nalití kumpáni ožrale debatují. Jeden říká: Člověče, já jsem to s tím pitím asi přehnal. To zas bude mít manželka blbých řečí. To bude chtít květinu. Asi narvu ještě nějaké kytky tady na záhonu, snad to ženušku aspoň trochu zklidní a nebude mne moc mlátit.

Druhý na to má silácké řeči: Tsss, na co kytku? To si necháš? To jsi chlap? To já vždy přijdu domů, postavím všechny do pozoru a začne účtování. Děcka předloží žákajdy a za každou pětku dostanou facana. Za každou poznámku budou klečet na hrachu. Manželce zkontroluju plotnu a dřez. Pokud se jí jídlo nepovedlo, nebo bude ve dřezu neumyté nádobí, dostane facku. Jestli bude mít blbé řeči tchýně, dostane taky pár facek. Pak zkontroluju skříň, všechno vyhážu a nepůjdou dřív spát, dokud nebudou narovnané komínky jako na vojně. Pak vyhážu všechny boty z botníku a budou to muset vzorně uklidit. Musíš ukázat, že jsi chlap, pán tvorstva a ženská i děcka tě musí poslouchat.


Obraz druhý:

"Silák" se pokouší trefit klíčem do zámku. Dveře do bytu se konečně po několika pokusech otevřou. Za nimi už stojí manželka s tchýní, obě v noční košili s natáčkami na hlavě, každá vyzbrojená válečkem na nudle a začne nakládačka. Mlátí ho obě hlava nehlava.

Tchýně otevře botník a vyhází všechny boty. Pak otevře skříň a vyhází všechny věci.

Manželka ukáže do kuchyně k plnému dřezu - dnes žádná večeře a nepůjdeš spát, dokud nebude vše srovnané jak na vojně a nádobí umyté a utřené.

 

P.S.: Roli manželky nebo tchýně si klidně zahraju :-)

 

Napište scénář a zahrajte si ve filmu. Více o soutěži zde.

Soutěž - scénář
Hodnocení:
(1.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Vždyť to tak v životě i bývá. V hospodě siláckých řečí až na půdu a doma je ve skutečnosti takhle malinkej ... Já to vidím jako hraný vtip, ale hrát bych v něm nechtěla.
Věra Lišková
Kolik lidí, tolik různých názorů. Mě se příběh Helenky líbí. Představuji si jej jako grotesku.
Elena Valeriánová
Čekala jsem nějakou lepší pointu. Od Tebe Helenko, jsem čekala něco legračnějšího.
Hana Rypáčková
Viděla jsem kreslený film, jak muž balil ženu a čuchal ke květince.Pak bylo klíčovou dírkou vidět, jak žere, mlaská a krká. Před ní zase jen tančil jako motýlek a čichal ke květině... Nevím , proč tato asociace mě napadla...Přetvářka..
Anna Potůčková
Násilí v televizi je dost, chtělo by to určitě něco veselejšího a příjemnějšího. Život by neměl být jen o fackách....
Alena Várošová
Helenko,celkem dobrý scénář,vystupují tam čtyři osoby.Chudák osoba co bude hrát silného manžela s válečkem na nudle,ten to nepřežije.
Jana Šenbergerová
:-) :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.