Velikonoční jarmark na zámku Linhartovy
FOTO: autor

Velikonoční jarmark na zámku Linhartovy

15. 3. 2016

V loňském roce navštívila Zlatohorská organizace STP vánoční jarmark na zámku Linhartovy. Všichni byli tak nadšeni, že jsme v letošním roce tento krásný zámek navštívili znovu. Tentokrát na Velikonoční jarmark. Od našeho města je to asi 40 minut busem.

Na zámek opět dorazili trhovci z různého regionu kraje a nabízeli k prodeji i ukázku velikonočního zboží a ručních řemesel i ochutnávku. Od vaječných kraslic a krásných malovaných vajíček, cukroví a zákusků, perníčků, dřevěných hraček, medů, čajů, sýrů, svíček, skla a keramiky, masa a uzenin, pletení tatarů - pomlázek, krajky, prostě každý si našel své. Nedaleko lesního parku, se mohly děti povozit i na koních.

Na zámeckém nádvoří a před vchodem se mohl každý návštěvník občerstvit pochoutkami, domácí zabijačkou, opékané jelítka a jitrnice,  svařákem, grogem, bramboráky, langoši, nebo  skvělou Salvadorskou kávou, prostě každý dle své chuti.

Tak jak hezký zájezd začal, tak i brzo skončil. Všichni si nakoupili a namlsali a už se těší na další akci. Možná na květen - omáčkový den.

Zdejší zámecký pán “Hrubajs“, koná bezpočet akcí do roka, za který mu všichni tímto moc děkujeme.

 

 

Velikonoce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Vesecký
Všem příznivcům zámků děkuji.
Drahomíra Stínilová
Miluju všemožné akce uprostřed historie. Dodává to atmosféru a lesk hrdosti nad tím, co naši předkové vytvořili. Zámek Linhartovy bohužel neznám, ale když mi tam někdy kroky dovedou, určitě ho navštívím.
Hana Práglová
Super!!! V LInhartovech jsme byli roku 2013.Psala jsem tehdy o tom příspěvek.MOC se nám tam líbilo,všem a hlavně kastelánovi---- fandíme...Věřím,že tam opět někdy pojedeme"""
Hana Rypáčková
Ano, už to začíná, s jarmarky přijde jaro..
Jana Šenbergerová
Vzhledem k tomu, že jsme se pro nemoc nemohli zúčastnit, těšila jsem se, že napíšete a zdokumentujete. Takže díky za přiblížení této akce. :-)
Alena Várošová
Děkuji Ladislave za popisek a krásné fotky,který mi Jarmark připomněly.Je to dobře,že člověk nesedí doma a využije na co ještě stačí.
Alena Vávrová
Tyto akce mám ráda. Letos se těším buď na Víseckou rychtu v Kravařích nebo do Úštěku. Tam jsou (nejen) velikonoční jarmarky také tradicí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...